Este atât de urât afară încât nici chef de gătit nu am…așa că azi am încercat ceva super ușor, care în final s-a dovedit a fi de mare efect și foarte gustos !!
Ingrediente :
2- 3 zucchini/dovlecei dați prin răzătoarea mică și scurși
80 gr. iaurt
100 gr. făină cernută
1 linguriță praf de copt
1/2 linguriță bicarbonat
60 ml. lapte
2 albușuri mari
sare și piper
metoda
Dovlecelul dat prin răzătoare se amestecă cu albușul, iaurtul și laptele. Tot amestecul se omogenizează cu ajutorul unei furculițe.
În alt vas se amestecă făina trecută prin sită cu praful de copt și bicarbonatul. Adaug făina peste dovlecel și amestec bine, cu aceeași furculiță. În final adaug sare și piper după gust.
Încing tigaia, o ung ușor cu puțin unt și cu ajutorul unei linguri formez clătitele. Când încep să apară bule la suprafața clătitei o întoarceți.
și gata. Mai simplu și mai delicios nu există !!!
Noi le-am servit cu ceapă verde, avocado, smântână și pesto.
Poftă bună !!!!
English version
2-3 grated and drained zucchini
80 gr. yogurt
100 gr. sifted all-purpose flour
1 teaspoon baking powder
1/2 teaspoon baking soda
60 ml. milk
2 egg whites
salt and pepper
In a large mixing bowl stir together using a fork : grated zucchini with egg whites, yogurt and milk.
In another bowl mix: flour with baking powder and baking soda.
Add flour over zucchini mixture and stir well with the same fork. Finally add salt and pepper to taste.
Brush a little butter or spray nonstick cooking spray on the hot pat, and spoon batter into the desired sized pancakes.
Cook until edges are dry and little bubbles appear on the surface, about 2 minutes- then flip over.
and ready to be eaten. Simple and delicious !
We have served them with fresh scallions, avocado, sour cream and pesto.
Enjoy!!
Pentru contrast si textura trebuia sa pui alaturi niste fasii de ardei gras rosu. Altfel, arata demential.
pai eu tocmai asta am vrut…mult verde, numai verde asa de ca de Saint Patrick’s Day !!!
Ce culoare frumoasă au! Cred că au fost şi foarte bune.
Au fost mi-nu-na-te !!! Te pup,
WoW! Arată delicios! O să le încerc și eu 🙂
Astept vesti … sa-mi spui cum au fost !!!
Exceptional..mai lasat uimita de combinatie 😀
❤ pup !!!
Foarte frumoase! Uitandu-te la ele, simti primavara si uiti de frigul de afara. Poate poate reusesti sa ademenesti vremea buna cu verdele asta fain 🙂
Anki ❤❤❤… si eu as vrea sa vina primavara !!!
In culori de primavara. Exceptionale!
Alina multumesc! te imbratisez :*
Waw, ce culoare!!! Cred ca-s tare bune..
Foarte bune 🙂
oh wow.
this looks very colorful and beautiful
shobha
Thanks for your nice comment !! Have a lovely day 🙂
Hmmmmmmm cat de minunat arata ,imi place grozav culoarea lor primavaratica.
Mirela multumesc frumos!
Hi! I’m new follower of your blog and would like to invite you to join me at my weekly Clever Chicks Blog Hop:
http://www.the-chicken-chick.com/2013/03/clever-chicks-blog-hop-27-pizza-rustica.html
I hope you can make it!
Cheers,
Kathy Shea Mormino
The Chicken Chick
welcome … and thanks for the invitation !!!!
Have a lovely day 🙂
Daca va intereseaza ce manac maine la cina, priviti mai sus!
Multumesc Alexandra!
Arata minunat!
Ei ??? cum a fost ???
Imi place combinatia aleasa de tine , insa eu nu am facut niciodata clatite sarate ! :((( Trebuie sa le incerc si eu !
Absolut dementiale! acuma le fac, deja am mancat una si nu-mi vine sa cred cat de pufoase si aromate sunt. Merci mult de reteta 😀
Ma bucur enorm ca le-ai pregatit, iar daca sunt si pe placul tau , sunt fericita, ce mai !!!
Am adaugat 2 căței de usturoi și le-am încercat și eu. Felicitări pentru idee! O rețetă simplă și gustoasă. Dacă aș fi avut o tigaie cât aragazul ar fi fost și (mai) rapidă.