Dulceață de lapte sau Dulce de Leche » Bucătăria familiei mele
Dulceață de lapte sau Dulce de Leche

Dulceață de lapte sau Dulce de Leche

30 Comments

 

 
 
 
 Aveți răbdare ??? ei dacă nu aveți așa ceva mai bine nu vă apucați de această dulceață. Dulce de leche. Vă spun pentru că trebuie să vă mutați lângă oală vreo câteva ore bune și nu aveți timp de nimic altceva, multitaskingul nu e bun aici. Trimiteți pe toată lumea afară din casă, io știu în parc sau la o plimbare mai lungă, luați-vă o carte bună aproape și să-i dăm bătaie.
 
 
 

Homemade Dulce de Leche / doce de leite / confiture de lait / milk jam

1 litru lapte integral (de vacă sau de capră) proaspăt muls ar fi ideal
150 de gr. zahăr alb
2 linguri corn syrup (glucoză lichidă)
1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
o pișcătură sare
1 linguriță extract de vanilie 

 

METODA

În primul rând aveți nevoie de o oală încăpătoare.
Chiar dacă este doar un litru de lapte când va începe să se umfle veți înțelege de ce. Căutați ca oala să fie din aia deșteaptă, cu fundul dublu, ar fi păcat să se afume și să se prindă dulceața.
 Acum – în oala deșteaptă puneți laptele, zahărul, corn syrup, bicarbonatul de sodiu și sarea. Dați la foc mediu spre mare până începe să fiarbă. Imediat ce începe să facă spumă treceți pe foc mic. 
Și acum vine partea cu răbdarea. Luați o lingură de lemn și începeți să amestecați. Și veți amesteca încontinuu vreo câteva ore.
Nu plecați de lângă oală.
 Dacă spuma făcută de lapte nu se lasă când amestecați, trageți oala de pe foc pentru câteva secunde. Și continuați tot așa AMESTECÂND până laptele începe să se îngroașe și să se coloreze ( va lua o culoare de caramel ).


Și de aici depinde de voi : gătiți până ajunge la textura, densitatea și culoarea pe care o doriți.

Cum fac Dulce de leche?

La mine a durat mai bine de 2 ore și ceva, iar în final am obținut un borcănaș de 200 ml. dulceață de lapte foarte groasă.

Când este gata îndepărtați oala de pe foc și adăugați extractul de vanilie. Mai amestecați de câteva ori și turnați fierbinte în borcan. Lăsați să se răcească complet înainte de a pune capacul. Se poate păstra la frigider mai bine de o lună, dar nu cred că va apuca nici 5 zile.

Să vedeți ce minunății sper facem săptămâna viitoare din ea.

 
 
 

Luv U All, Wherever You Are !!!

 

 

Dulce de leche

Homemade Dulceata de lapte / dulce de Leche / doce de leite / confiture de lait / milk jam
Write a review
Print
Ingredients
 1. 1 litru lapte integral (de vacă sau de capră) de preferat prosaspăt muls
 2. 150 de gr. zahăr alb
 3. 2 linguri corn syrup (glucoză lichidă)
 4. 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
 5. o pișcătură sare
 6. 1 linguriță extract de vanilie
Instructions
 1. În primul rând aveți nevoie de o oală încăpătoare.
 2. Chiar dacă este doar un litru de lapte când va începe să se umfle veți înțelege de ce. Căutați ca oala să fie din aia deșteaptă, cu fundul dublu, ar fi păcat să se afume și să se prindă dulceața.
 3. Acum – în oală puneți laptele, zahărul, corn syrup, bicarbonatul de sodiu și sarea. Dați la foc mediu spre mare până începe să fiarbă. Imediat ce începe să facă spumă treceți pe foc mic.
 4. Și acum vine partea cu răbdarea. Luați o lingură de lemn și începeți să amestecați. Și veți amesteca încontinuu vreo câteva ore. Nu plecați de lângă oală.
 5. Dacă spuma făcută de lapte nu se lasă când amestecați, trageți oala de pe foc pentru câteva secunde. Și continuați tot așa AMESTECÂND până laptele începe să se îngroașe și să se coloreze ( va lua o culoare de caramel ).
 6. Și de aici depinde de voi : gătiți până ajunge la textura, densitatea și culoarea pe care o doriți.
 7. La mine a durat mai bine de 2 ore și ceva, iar în final am obținut un borcănaș de 200 ml. dulceață de lapte foarte groasă.
 8. Când este gata îndepărtați oala de pe foc și adăugați extractul de vanilie. Mai amestecați de câteva ori și turnați fierbinte în borcan. Lăsați să se răcească complet înainte de a pune capacul.
Notes
 1. Se poate păstra la frigider mai bine de o lună.
Adapted from Joy of baking
Adapted from Joy of baking
Bucătăria familiei mele https://alexjuncu.ro/

 


Related Posts

Clătite cu zucchini și iaurt

Clătite cu zucchini și iaurt

    Este atât de urât afară încât nici chef de gătit nu am…așa că azi am încercat ceva super ușor, care în final s-a dovedit a fi de mare efect și foarte gustos !! Ingrediente :  2- 3 zucchini/dovlecei dați prin răzătoarea mică și […]

Cobbler cu merișoare

Cobbler cu merișoare

    Cobbler cu merișoare. Nu este nimic mai bun și mai reconfortant decât un desert cald. Așa că haideți să facem unul rapid. Ingrediente cobbler cu merișoare 1 cană mare de cranberry / merișoare 85 gr. unt topit 120 ml lapte 1 ou mare […]30 thoughts on “Dulceață de lapte sau Dulce de Leche”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.