Compot de Rabarbar si Clatite cu Cardamom si Mascarpone »
Compot de Rabarbar si Clatite cu Cardamom si Mascarpone

Compot de Rabarbar si Clatite cu Cardamom si Mascarpone

7 Comments

Scroll for English
 

Nu știu alții cum sunt dar eu am învățat să fac clătite de la străbunica mea… tot de la ea am învățat să fac și compot de rabarbăr. Întotdeauna am făcut clătitele după ochi și niciodată nu am știut cantitățile. Ieri însă am măsurat totul așa că acum puteți face și voi clătite ca ale mele. Ei, am adus câteva modificări minore, zic eu, dar nu m-am abătut de la varianta originală. Aaaaaa să nu mai vorbim de compot… este exact ca cel pe care îl savuram în grădina străbunicii mele acu mulți ani.

 

 
„- Uite mama, pentru tine !!! „
 

 

Clătite cu cardamom / cardamom crepes

  • 180 gr. făină
  • 300 ml. lapte
  • 120 ml. apă minerală
  • 2 ouă
  • o pișcătură sare
  • 2 linguri unt topit și răcit sau 1 lingură ulei de struguri
  • 1/2 linguriță cardamom
  • esență vanilie 
  • 1 cub de unt (pt. uns tigaia)

Metoda

1. Se amestecă toate ingredientele cu telul sau mixerului. Dacă obțineți un aluat cu cocoloașe treceți-l prin sită, nu spun nimănui. 

2. Lăsați aluatul obținut să se odihnească la frigider până faceți compotul.

3. A trecut timpul de odihnă așa că încingem pe foc ( mic spre mediu ) o tigaie teflonată. Mânjim uşor tigaia cu unt, după care ştergem excesul cu un şervet de hârtie. Ridicăm tigaia de pe foc şi cu ajutorul polonicului facem prima clătită. Turnăm aluat în tigaie (eu pun cam un polonic, dar depinde de tigaia folosită şi de dimensiunea polonicului, aşa că vă orientaţi) şi învârtim tigaia astfel încât aluatul să acopere toată suprafaţa. Când marginile încep să se desprindă, verificaţi cum arată partea pe care se coace. Veți ști când este coaptă și atunci o întoarceţi. A doua parte nu trebuie să se mai rumenească, deci o lăsaţi mai puţin.

Gata și clătitele !!! 

 

Compot de rabarbăr

  • 3 căni rabarbăr (cam 10 tije – curățate de coajă și tăiate în bucăți mici )
  • 60 ml. suc de măr
  • 50 gr. zahăr brun
  • 2 lingurițe coajă de portocală

1. Primele 3 ingrediente se pun la fiert, la foc mic. Se adaugă 1 linguriță de coajă de portocală.

2. Se amestecă ocazional și se lasă să fiarbă acoperit vreo 5 minute până rabarbărul începe să se înmoaie.

3. Se descoperă oala și se mai lasă la fiert încă vreo 3 minute.

4. Se lasă la răcit și se servește. Înainte de servire presărați deasupra restul de coajă de portocală.

 
Avem clătite calde, avem compot proaspăt și niște mascarpone.
Eu zic că după un așa mic dejun parcă și ziua cu ploaie e mai frumoasă !!!
 
 
 

 

Cardamom Crepes With Mascarpone and Rhubarb Compote

 

fb

Cardamom Crepes

180 gr. all-purpose flour

300 ml. milk

120 ml. sparkling water

2 eggs a pinch of salt

2 tbsp. unsalted butter, melted (plus more for frying)  or 1 tbsp. grape seed oil

1/2 tsp. cardamom

1/2 tsp. vanilla extract

1.  Beat all the ingredients with a wire whisk or mixer. If you get a lumpy dough pass it through a sieve, I won’t tell.

2. Let the dough rest in the refrigerator untill you make the rhubarb compote.

compot de rubarba

3.  Now get the pan really hot. Melt some butter in, and then wipe it all off  with a paper towel. Lift the pan from the heat and  ladle 1/4 cup batter (I put about a ladle, but depends on the size of the pan you are using ) then quickly hold it up and swirl so that the batter forms a quick, thin pancake covering the base of the pan. Cook until light brown. Run a pan slice or palette knife around edge to loosen, then flip it and cook until light brown on the other side. Then simply slide it out of the pan onto a plate. Stack crepes and you’re ready!

clatite

Rhubarb Compote

     3 cups rhubarb (about 10 sticks – peeled and cut into small pieces)     

60 ml. apple juice    

  50 gr. brown sugar     

2 teaspoons orange zest

1. Bring the first 3 ingredients to a boil on low heat. Add 1 teaspoon orange zest.

2. Stir occasionally and cook for about 5 minutes, covered untill the rhubarb begins to soften.

3. Uncover the pot and let boil for another 3 minutes.

4. Allow to cool and serve.

5.  Before serving sprinkle over the remaining orange zest.

compot de rabarbar

We have warm crepes, fresh Rhubarb compote and mascarpone – My idea of a perfect morning breakfast.

crepes cu mascarpone and rhubarb compote

You Know I luv U All !!

crepes with mascarpone

 


Related Posts

blood orange Curd – în 2 variante

blood orange Curd – în 2 variante

    Am vrut să fac o cremă de prăjitură sau de tartă sau biscuiți … de fapt să nu mint am vrut să fac ceva cu gălbenușurile rămase în frigider după vreo câteva încercări eșuate de a face macarons. Să nu înțelegeți greșit … […]

Crostate cu mascarpone si portocale rosii

Crostate cu mascarpone si portocale rosii

Tarta cu portocale. Rețetă aluat franțuzesc pate brisse cu umplutura de mascarpone și portocale roșii. Crostate cu portocale



7 thoughts on “Compot de Rabarbar si Clatite cu Cardamom si Mascarpone”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.