Pesto alla siciliana : ricotta, seminte de pin si nuci

Pesto alla siciliana : ricotta, seminte de pin si nuci

14 Comments

 
 
și iar paste la cină … pai ce să-i faci dacă ne plac !!! mult !!!!

Azi siciliana pasta. Pesto roșu sicilian: cum se face și la ce îl folosim? 

 Acesta este un sos făcut după ochi … ai mei, de fapt mai mult după gustul meu, așa că aveți încredere că e bun:  
  •  roșii
  • sare și piper
  • Parmigiano Reggiano ras
  • usturoi
  • ricotta
  • busuioc verde
  • semințe de pin
  • nuci 
  • ulei de măsline
 
 
Curățați și spălați roșiile, tăiați-le în jumătate și stoarceți-le în mana pentru a îndepărta excesul de lichid și semințele, apoi așezați-le frumușel direct în blender. Treptat adăugați busuioc spălat și uscat, nucile, semințele de pin, un cățel de usturoi, parmezan ras, ricotta și ulei.

Jucați-vă cu butonul blenderului, la viteză mică, pentru a putea controla gradul de cremozitate. Când pesto-ul  a atins consistența dorită, adăugați sare și piper după gust.

Dacă nu îl utilizați imediat peste o porție de paste, turnați-l într-un borcan sterilizat pe care îl închideți etanș și-l păstrați în frigider până la folosire, dar nu mai mult de câteva zile.

 
Nu vă mai rămâne decât să fierbeți pastele alea și cina siciliana e gata !!! 
 
 
  PESTO și mai mult AICI
PESTO ALLA SICILIANA : RICOTTA, SEMINTE DE PIN SI NUCI
Write a review
Print
Ingredients
  1. roșii
  2. sare și piper
  3. Parmigiano Reggiano ras
  4. usturoi
  5. ricotta
  6. busuioc verde
  7. semințe de pin
  8. nuci
  9. ulei de măsline
Instructions
  1. Curățați și spălați roșiile, tăiați-le în jumătate și stoarceți-le în mana pentru a îndepărta excesul de lichid și semințele, apoi așezați-le frumușel direct în blender. Treptat adăugați busuioc spălat și uscat, nucile, semințele de pin, un cățel de usturoi, parmezan ras, ricotta și ulei.
  2. Jucați-vă cu butonul blenderului, la viteză mică, pentru a putea controla gradul de cremozitate. Când pesto-ul a atins consistența dorită, adăugați sare și piper după gust.
  3. Dacă nu îl utilizați imediat peste o porție de paste, turnați-l într-un borcan sterilizat pe care îl închideți etanș și-l păstrați în frigider până la folosire, dar nu mai mult de câteva zile.
Notes
  1. Nu vă mai rămâne decât să fierbeți pastele și cina e gata !!!
Bucătăria Familiei Mele https://alexjuncu.ro/
 
Inspirația:  Giallo Zafferano
 

 


Related Posts

Brioșe pentru mic dejun / Bacon & Cheese Baked Egg Cups

Brioșe pentru mic dejun / Bacon & Cheese Baked Egg Cups

Reteta muffin sau briose pentru micul dejun. Cateva oua, bacon, niste legume, branzeturi si aveti cel mai delicios mic dejun. Baked Egg Cups

Salata de orez salbatic cu dovleac copt si ceapa caramelizata

Salata de orez salbatic cu dovleac copt si ceapa caramelizata

Rețeta pentru salata din orez sălbatic amestecat cu dovleac copt și ceapa caramelizata, cu sos de pătrunjel și semințe de floarea soarelui



14 thoughts on “Pesto alla siciliana : ricotta, seminte de pin si nuci”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.