Lasagna la tigaie

Lasagna la tigaie

6 Comments

 

 Lasagna… atâtea feluri, atâtea rețete…

poate fi vegetariană sau poate fi cu brânză multă  – cu pesto, ricotta și spanac Yumm!!  – zucchini și prosciutto,  dar mai ales cu carne tocată … sunt multe, foarte multe variațiuni pe tema.
 
 
Multă lume este speriată de pregătitul lasagnei, dar este atât de ușor. Ok poate nu arată ca o lasagna de revistă din aia cu multe straturi dar credeți-mă este la fel de savuroasă, cremoasă și delicioasă. Poate chiar mai bună !!
 

Ingrediente lasagna

Sosul bolognese

 
   4 lingurițe de ulei de măsline    
500 gr. de carne tocată (eu am folosit pulpă de porc)    
4-5  fire ceapă verde tocată   
  120 ml. lapte    
2 căței de usturoi    
500 gr. roșii decojite – conservă – sau roșii proaspete    
un morcov   
    1 ardei capia   
  sare, piper, nucșoară, oregano, busuioc
 

Sosul bechamel

 
50 gr. parmezan ras
380 -400 ml. lapte ( mai slab )
45 gr. unt
3 linguri de făină
1 vârf de cuţit nucşoară sare şi piper oregano
 
Foi de lasagna
 parmezan ras
mozarella
 

 

1.  Sosul Bolognese rețeta AICI

2.   Se încălzește cuptorul la 200 º C.  Puneţi foile de lasagna într-un castron mare şi turnați peste apă caldă. Asiguraţi-vă că toate foile sunt scufundate. Lăsaţi-le la înmuiat timp de 10 până la 15 minute.
 
3. Sosul béchamel 
Pentru început se toarnă laptele într-o cratiţă mică şi se încălzeşte, dar nu se fierbe. În altă cratiță pe un foc mediu se adaugă untul. Atunci când s-a topit, se adaugă făina şi se amestecă bine până se omogenizează. Se adaugă încet laptele cald. Folosind un tel, se amestecă continuu până când sosul începe să se îngroașe. Când începe să se îngroașe, se condimentează cu sare şi piper şi un vârf de cuţit de nucşoară. Apoi îndepărtați de pe foc şi adăugați parmezanul ras. Să nu uitați că sosul trebuie să fie destul de lichid pentru a putea pătrunde între toate straturile.
 
 
4.  Scoateți foile de lasagna una câte una din apă şi puneţi-le pe un prosop de bucătărie curat. Apoi presați-le uşor cu prosopul  pe ambele feţe ca să se usuce. 
5.  Începeți prin a tapeta tigaia cu hârtie de copt. Nu e necesar dar eu am vrut sa aibă o formă frumoasă  și plus că mi-e tare groază să spăl tigaia.
 

  Începeți stratificarea astfel : foi de lasagna pe fundul tigăii. Împărțiți ochiometric cantitățile la 3. În continuare, se acoperă cu sos de carne.Apoi turnați peste carne sos de roșii, apoi se presară cu parmezan. Repetați procedeul încă odată dacă vă permite tigaia. Ultimul strat, adică capacul sau crusta : foaie de lasagna, sos de carne apoi sosul Béchamel şi în cele din urmă parmezan şi mozzarella, dându-i un topping generos. Presărați deasupra oregano. 

6.  Puneţi tigaia în centrul cuptorului. Gătiți pentru aproximativ 20-25 de minute. Scoate-ți  lasagna din cuptor şi lăsați-o să stea vreo 10 minute înainte de servire. Să aveți poftă !!!   și un week-end bun !!

 
 
 

 


Related Posts

Brioșe pentru mic dejun / Bacon & Cheese Baked Egg Cups

Brioșe pentru mic dejun / Bacon & Cheese Baked Egg Cups

Reteta muffin sau briose pentru micul dejun. Cateva oua, bacon, niste legume, branzeturi si aveti cel mai delicios mic dejun. Baked Egg Cups

PESTO de busuioc

PESTO de busuioc

     Și toată treaba asta începe cam așa: ce credeți că-mi aduce mama, în valiză, la întoarcerea din Italia ????   răspuns corect : una bucată mare, imensă chiar, de parmezan de la mama lui. Cel mai frumos cadou !!!! Ei și când ai atâta […]



6 thoughts on “Lasagna la tigaie”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.