Sos Bolognese » Bucătăria familiei mele »
SOS BOLOGNESE
 
 
Toată lumea știe că secretul unei lasagna reușite este sosul, la fel şi în cazul spaghetelor. Şi atâta vreme cât ști să faci un sos de carne bun, indiferent în ce preparat culinar îl vei folosi, nu vei duce lipsă de musafiri încântați, burți pline şi bineînțeles o gazdă fericită .

Veţi avea nevoie de:

 

SOS bolognese

lingurițe de ulei de măsline

500 gr. de carne tocată (după preferințele dvs.)

4-5  fire ceapă verde tocată  

120 ml lapte 

2 căței de usturoi

500 g roșii decojite – conservă – sau roșii proaspete 

un morcov        (optional şi o țelină )

1 ardei capia

sare, piper, nucșoară, oregano, busuioc

Pasul 1: Înăbușirea

Se încinge uleiul de măsline într-o tigaie şi se adaugă ceapă tocată mărunt şi usturoi mărunţit bine. Se găteşte până când ceapa devine translucidăSe adaugă morcovul dat prin răzătoare şi eventual țelina ( dacă folosiţi) şi se mai lasă încă 2 minute. Se adaugă oregano.

 Pasul 2: Adăugaţi carnea şi laptele peste legume

Se adaugă carnea în tigaie şi se găteşte. Folosind o furculiţă, se amestecă în mod constant până când carnea devine sfărâmiciosă şi îşi pierde culoarea roz. Se reduce apoi focul şi se adaugă laptele şi se lasă să fiarbă. Se amestecă frecvent timp de 3 minute sau până când se evaporă o parte din lichid.

Pasul 3: Adăugaţi restul ingredientelor pentru sos bolognese

Se adaugă roşiile din conservă tăiate cuburi ( dacă nu găsiţi o conservă de roşii decojite care să vă satisfacă dorinţele , mai bine folosiţi roşii proaspete puţin opărtite şi decojite) , 3 frunze proaspete de busuioc pe care eu le-am lăsat întregi şi le-am scos din sos la sfârşit , şi se lasă să fiarbă. Se reduce apoi focul şi se lasă la fiertamestecând ocazional , timp de 30 minute sau până când sosul devine gros şi cremos. Adăugaţi acum piperul şi nucşoara.

Atunci când fac lasagna mie îmi place ca acest sos să fie foarte gros , fără prea mult lichid. Pentru paste însă am nevoie de un sos de carne mai lichid şi atunci fie măresc cantitatea de sos de roșii pe care o folosesc, fie nu îl las pe foc până se evaporă tot lichidul.
Încercați acest sos , nu veți regreta …
Aceasta este lasagna mea, făcută cu acest sos….
 
 
Alte retete de LASAGNA

Related Posts

Mini pizza pe blat cu iaurt

Mini pizza pe blat cu iaurt

Pizza cu iaurt –  este preferata copiilor mei…adică au ajuns la performanța de a o face singuri. Și de aceea este și preferata mea. E drept că mai trișăm și cumpărăm aluat proaspăt de la supermarket dar atunci când e nevoie de ceva rapid alegem […]

Paste cu 4 brânze – paccheri quatro formaggi

Paste cu 4 brânze – paccheri quatro formaggi

Cum faci un tort de macaroane?? Crescând la mama acasă nu am știut niciodată că există mai multe feluri de paste. Indiferent de forma lor toate erau macaroane pentru noi, cei mici.  Ei bine, copiii mei nu prea au auzit această denumire. Ei știu de […]



1 thought on “Sos Bolognese”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.