Lasagna » Bucătăria familiei mele
Îmi place să gătesc, să mănânc şi să servesc mâncare bună. Şi mai ales îmi place să-mi văd familia surprinsă şi apoi sătulă de ceea ce le pregătesc în fiecare zi.
Când s-au ridicat de la masă am auzit doar atât : ” ai făcut cea mai bună lasagna din lume… „
 imaginați , vorba românului , cum a început ” să-mi crească ficatul” .
Acesta este şi unul din motivele pentru care iubesc să gătesc : am o casă plină de oameni care știu să aprecieze o masă bună şi nu se sfiesc să o spună…


 Veți avea nevoie de:

  • 200 gr de foi lasagna 
  • 50 gr parmezan ras
  • 50 gr. mozzarella rasă
  •  sos bolognese
  • 380 -400 ml lapte ( mai slab )
  • 45 gr unt
  • 3 linguri de făină
  • 1 vârf de cuţit nucşoară
  • sare şi piper
  • oreganoPasul 1: Pregătiţi foile de lasagna.
 Se încălzește cuptorul la 200 º C. Puneţi foile de lasagna într-un castron mare şi turnați peste apă caldă. Asiguraţi-vă că toate foile sunt scufundate. Ca să nu aveti surprize şi să se lipească una de cealaltă , le puteți scufunda pe rând , foaie cu foaie. Dacă faceți ca mine şi turnați apă peste toate foile , aveți grijă să pătrundă bine între toate . Lăsaţi-le la înmuiat timp de 5 până la 10 minute.

Pasul 2: Sosul béchamel  
Pentru început se toarnă laptele într-o cratiţă mică şi se încălzeşte, dar nu se fierbere.
În altă cratiță pe un foc mediu se adaugă untul. Atunci când s-a topit, se adaugă făină şi se amestecă bine până se omogenizează. Chiar înainte de a începe să transforme în ceva maro, se adaugă încet laptele cald. Folosind un tel, se amestecă continuu până când sosul începe să se îngroașe.

Când începe să se îngroașe , se condimentează cu sare şi piper şi un vârf de cuţit de nucşoară. Apoi îndepărtați de pe foc şi mai amestecați puţin.
Pasul 3: Se usucă foile de lasagna
Scoateți foile de lasagna una câte una din apă şi puneţi-le pe un prosop de bucătărie curat . Apoi presați-le uşor cu prosopul  pe ambele feţe ca să se usuce. 

Pasul 4: Construiți lasagna
Începeți prin a unge tava de copt cu unt şi presărați pesmet. Începeți stratificarea astfel : foi de lasagna pe fundul vasului de copt. Împărțiți ochiometric cantitățile la 3 . În continuare, se acoperă cu sos de carne bolognese .  Apoi turnați peste carne sos béchamel, şi în cele din urmă, se presară cu parmezan si mozzarella. Repetați procedeul încă odată dacă vă permite vasul de copt . Eu fac întotdeauna 3 straturi, dar este la fel de delicios şi cu 2 straturi.Ultimul strat, adică capacul sau crusta : foaie de lasagna, apoi sos béchamel şi în cele din urmă parmezan şi mozzarella, dându-i un topping generos. Presărați deasupra oregano.

Pasul 5: Gătiți lasagna
Puneţi vasul de copt în centrul cuptorului. Gătiți pentru aproximativ 20 de minute.

Pasul 6Serviți
Scoate-ți  lasagna din cuptor şi se lasă să stea timp de cel puţin 15 minute înainte de servire. 

Lasagna este delicioasă servită singură sau însoțită de o salată verde proaspăt făcută.
Să aveți poftă !!!!


Mulţumesc pentru vizită !!!!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.