Papanașii fierți îmi amintesc de copilărie. Îmi făcea mama ori de câte ori avea ocazia, iar eu îi puteam mânca și dimineața și la amiază și seara. Şi bineînțeles copiii mei au moștenit acest lucru.
– un pachet brânză proaspătă de vaci
– 2 -3 linguri de făină
– 1 ou mare sau 2 ouă mai mici
– 3 linguri griș
– un plic zahăr vanilinat
– un plic zahăr vanilinat
– sare
– unt, pesmet, zahăr
1. Primul lucru pe care îl faceți este să puneți apă la fiert într-o oală mai mare, cu un praf de sare.
2. Cel de-al doilea lucru este să puneți pe un foc mic o tigaie în care să prăjiți în unt niște pesmet cu zahăr.
3. Se amestecă brânza cu faină şi grișul date prin sită , cu ouăle, un praf de sare și zahărul vanilinat . Se freacă bine până rezultă o pastă omogenă.
4. În același timp se modelează papanașii astfel : aluatul este unul moale şi de aceea este nevoie să presărați făină în palme atunci când îi modelați ca să nu se lipească de mâini.
6. Se fierb papanașii la foc mic vreo 5-10 min. până aceștia se ridică la suprafață.
7. Când sunt gata se scot tot cu aceeași paletă cu găuri , se scurg bine și se așează în tigaia cu pesmetul prăjit.
8. Se tăvălesc bine de tot și se scot într-un vas de sticlă incasabilă.
Se servesc fierbinți , cu smântână sau iaurt.
Mulţumesc pentru vizită !!!!
intrebare: ziceai ca trebuie prajit in unt niste pesmet cu zahar…eu stiu ca daca pui la prajit pesmet si zahar, iese un caramel tare cu pesmet:) nu trebuie prajit pesmetul si cand e oprit focul, sa adaugam zaharul?
Cred ca depinde de preferințe. Eu asa am învăț sa-i fac și acesta este gustul cu care m-am obișnuit , si copiii mei la fel. Încearcă ambele metode și vezi care vi se potrivește.Daca este suficient unt nu vei obține caramel cu pesmet. Sa-mi spui ce varianta ai ales …Pofta buna !!!