Tiramisu » Bucătăria familiei mele
Tiramisu

Tiramisu

0 Comments  /  Jump to Recipe

Tiramisu - Bucătăria Familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Un desert delicios tradițional italian, care iese minunat de fiecare dată și foarte ușor de realizat. Eu prefer să îl fac vara deoarece nu are nevoie de cuptor ci de frigider.

Este desertul ideal de a fi servit a doua zi, după ce s-a răcit bine și s-a îmbibat cu toate aromele.
 

Tiramisu - Bucătăria Familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

 


Ingrediente pentru cel mai bun Tiramisu

 
  • 250 gr. mascarpone
  • 400 gr. pişcoturi 
  • 2 ouă proaspete
  • 50 gr. zahăr pudră
  • 3-4 ceșcuțe cafea espresso fără zahăr
  • cacao pentru ornat
 

Metoda

Primul pas este să separați ouăle.
Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul până se obține o cremă gălbuie ( depinde puțin și de culoarea gălbenușului folosit ). Pentru a obține o cremă pufoasă am folosit mixerul, dar se poate face și cu un tel bun și multă dexteritate.
 

Crema Tiramisu - Bucătăria Familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Se adaugă apoi crema mascarpone și se amestecă din nou.

 

 Albușurile se bat spumă ( cu foarte puțină sare)  și se încorporează cu mare atenție în crema obținută. Dacă doriți puteți adăuga puțin amaretto sau brandy de bună calitate în această cremă. 

 

Pişcoturile se înmoaie rând pe rând  în espresso. Să aveți grijă espresso-ul să fie rece, pentru că altfel pişcoturile vor absorbi prea mult și nu doriți acest lucru. Prea mult espresso în pişcoturi va face un tiramisu moale și mult prea însiropat.
Asamblarea acestui desert se face astfel : într-un pahar sau într-o tavă se pune un strat foarte subțire de cremă, apoi se așează un rând de pişcoturi, încă unul de cremă, pişcoturi din nou şi cremă deasupra.

 

Peste ultimul strat de cremă, puneți un strat generos de cacao.
 

Tiramisu - Bucătăria Familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Tiramisu se lasă la frigider peste noapte sau pentru cel puțin opt ore, pentru un rezultat satisfăcător.

 

Tiramisu - Bucătăria Familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Cel mai bun tiramisu !!!

 

Tiramisu - Bucătăria Familiei mele - www.alexjuncu.ro

This recipe has no ratings just yet.

TIRAMISU

mai 6
: easy

By:

Ingredients
  • 250 gr. mascarpone
  • 400 gr. pişcoturi
  • 2 ouă proaspete
  • 50 gr. zahăr pudră
  • 3-4 ceșcuțe cafea espresso fără zahăr
  • cacao pentru ornat
Directions
  • Step 1 Primul pas este să separați ouăle.
  • Step 2 Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul până se obține o cremă gălbuie ( depinde puțin și de culoarea gălbenușului folosit ). Pentru a obține o cremă pufoasă am folosit mixerul, dar se poate face și cu un tel bun și multă dexteritate.
  • Step 3 Se adaugă apoi crema mascarpone și se amestecă din nou.
  • Step 4 Albușurile se bat spumă ( cu foarte puțină sare) și se încorporează cu mare atenție în crema obținută. Dacă doriți puteți adăuga puțin amaretto sau brandy de bună calitate în această cremă.
  • Step 5 Pişcoturile se înmoaie rând pe rând în espresso. Să aveți grijă espresso-ul să fie rece, pentru că altfel pişcoturile vor absorbi prea mult și nu doriți acest lucru. Prea mult espresso în pişcoturi va face un tiramisu moale și mult prea însiropat.
  • Step 6 Asamblarea acestui desert se face astfel : într-un pahar sau într-o tavă se pune un strat foarte subțire de cremă, apoi se așează un rând de pişcoturi, încă unul de cremă, pişcoturi din nou şi cremă deasupra.
  • Step 7 Peste ultimul strat de cremă, puneți un strat generos de cacao.

Related Posts

Crostate cu mascarpone si portocale rosii

Crostate cu mascarpone si portocale rosii

Tarta cu portocale. Rețetă aluat franțuzesc pate brisse cu umplutura de mascarpone și portocale roșii. Crostate cu portocale

Pancakes cu Mascarpone, Fructe de pădure și sirop de Agave

Pancakes cu Mascarpone, Fructe de pădure și sirop de Agave

Pancakes. Rețeta și ingrediente. Cel mai bun mic dejun. Pancakes cu mascarpone și fructe de pădure îmbogățit cu sirop de agave



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.