Frigărui de pui la grătar » Bucătăria familiei mele
Şi a venit şi 1 Mai. 
Preafrumoasa Lună Mai, sau Florar, cum se numește în popor , o lună perfectă pentru a te îndrăgosti… asta în cazul în care nu ai făcut-o deja…
Cu 1 Mai încep și ieșirile la aer liber, deci vremea grătarelor. Şi cum am prins un timp excelent ne-am repezit la grătarul din dotare cu niște frigăruii de pui.

Aveți nevoie de:

  • 2 piepți de pui
  • ardei verde, ardei roșu capia
  • ceapă
  • orice altă legumă mai doriți ( puteți încerca de ex. ciuperci)
  • kaiser sau slăninuță
  • pentru marinată smântână sau iaurt
  • boia de ardei, sare, piper, usturoi granulat, mentă
  • un bărbat specialist în făcutul focului și al grătarelor
În primul rând pregătim cele necesare: se taie pieptul de pui în felii și apoi in cuburi, nu foarte mari. La fel se face și cu ardeii și kaiserul. Ceapa se taie în 4 și se desface în foi.
 
Apoi toate mirodeniile se pun într-un bol .Cantitățile sunt în funcție de preferințele dvs. În același bol se pun câteva linguri de smântână și se amestecă până se obține o pastă.
Bucățile de pui se ung cu aceasta pastă şi se începe operațiunea de realizarea a frigărilor  și anume înfigerea în bețe a ingredientelor. Luam câte un băț și cu mare grijă ca să nu ne înțepăm , înfigem câte o bucată de ceapă , apoi carne , apoi câte un ardei, puțin kaiser , iar ceapă , iar carne și tot asa , până se umple tot bățul(ordinea o stabiliți în funcție de preferința fiecăruia ) dar lăsăm capetele libere cam 3-4 cm în fiecare parte, ca să putem să ținem frigăruile în mână atunci când le mânuim pe grătar sau când le mâncăm, eu am pus și putină folie la un capăt pentru cazul în care ia foc bățul.
 
Să nu uităm de soțul din dotare, care este responsabil cu focul și prăjirea frigăruilor. Să nu uitați să-i amintiți totuşi că grătarul trebuie uns cu slăninuța sau măcar șters cu puțin ulei , altfel riscați ca frigăruile să se prindă puțin de grătar.
 
Când toate frigăruile sunt pregătite vă deplasați la locul faptei, unde grătarul ar trebui să fie pregătit să le primească. Dacă jarul  nu este gata încă , nici o problemă oricum este bine ca frigăruile să stea puțin să se odihnească.
 
Acesta este momentul în care soțul devine personajul central. Un soț fericit face niște frigăruii extraordinare. Deci gâdilați puțin orgoliul masculin  
 
Frigăruile se așează pe grătar la rând și avem grijă să le întoarcă când pe o parte , când pe alta , ca să nu se ardă.
Dupa ce s-au rumenit le luam de pe grătar și le servim direct de pe băț.
Să aveți poftă !!! 
 
 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.