Pulpe de pui gratinate cu broccoli » Bucătăria familiei mele

Am găsit o nouă formă de a găti pulpele de pui , de fapt orice preparat culinar se poate găti astfel și anume gratinarea. Conform dicționarului gastronomic întâlnim această definiția a gratinării : „A realiza o crustă la suprafața unui preparat culinar, prin rumenire la cuptor; pentru a obține o crustă frumoasă, în mod curent suprafața preparatului se acoperă cu un strat de brânză sau pesmet.


Avem nevoie de :

* 6 bucăți pulpe de pui

*  ulei de măsline,

*  3 căței usturoi

*  sare, piper, boia

*  200 gr. mozzarella

*  un buchet broccoli 
Pulpele de pui dezosate și fără pieliță se spală bine și se țin puțin în iaurt sau lapte.
Apoi se așează într-un vas termorezistent, se condimentează cu sare , piper, boia . Se toarnă ulei de măsline și se adaugă și usturoiul tăiat felii. Se dă la cuptorul preîncălzit pentru 20-30 minute. Eu am acoperit cu folie de Al și am descoperit vasul spre sfârșit.


Între timp curățați buchetul de broccoli și desfaceți-l în buchețele mai mici . Am folosit doar florile, urmând ca din tulpini să fac o  Supă cremă de broccoli”.


După ce s-au rumenit , pulpele se scot din cuptor, se a
șează deasupra mozzarella tăiată felii și buchețelele de broccoli şi se dau din nou la cuptor pentru încă 15 minute. Se scot când mozzarella a prins o crustă frumoasă –  galben arămie.


Să aveţi poftă !!!!!

Mulţumesc pentru vizită !!!!


1 thought on “Pulpe de pui gratinate cu broccoli”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.