tandoori
Având în vedere că de o vreme încoace fratele meu mai mic călătorește prin India, era de așteptat să schimb puțin aromele din bucătăria mea. Și le-am schimbat! După 3 zile încă se simțeau aromele indiene în toată casa.
Și cum vă spuneam așa arată piața de zi din India…
Cu siguranță ceea ce am pregatit eu nu se va regăsi pe străzile Indiei, dar vreau să cred că am fost pe-aproape.
INGREDIENTE
8-10 bucăți mușchiuleț de pui
MARINADA :
- o cutie mică de iaurt grecesc
- 1 lingură suc de lămâie
- 1 linguriță chimion
- 1/2 linguriță ghimbir praf
- un vârf cuțit piper cayenne
- 1 lingura paprika
- câteva fire coriandru proaspăt ( mai greu de găsit la noi, dar se poate înlocui cu pătrunjel)
- 1 lingură garam masala
- 3-4 căței de usturoi rași pe răzătoarea mică sau stors
- 1 lingură pudră de ceapă
METODA
Amestecați împreună toate ingredientele pentru marinadă. Adăugați peste mușchiulețul de pui. Îmbrăcați fiecare bucată de pui cu acestă marinadă minunată.
Adăugați puiul și marinada într-o pungă cu zip și lăsați să stea peste noapte. ( sau cel puțin câteva ore)
După scurgerea timpului, scoateți puiul din pungă și îndepărtați marinada în exces.
Într-o tigaie grill, gătiți puiul câte 5-6 minute pe fiecare parte sau până când este gata.
Între timp puneți la fiert niște orez, pregătiți niște raita, poate și un chutney de mango și serviți fierbinte.
O daaa!!! INDIA …
- 8-10 bucăți mușchiuleț de pui
- o cutie mică de iaurt grecesc
- 1 lingură suc de lămâie
- 1 linguriță chimion
- 1/2 linguriță ghimbir praf
- un vârf cuțit piper cayenne
- 1 lingura paprika
- câteva fire coriandru proaspăt ( mai greu de găsit la noi, dar se poate înlocui cu pătrunjel)
- 1 lingură garam masala
- 3-4 căței de usturoi rași pe răzătoarea mică sau stors
- 1 lingură pudră de ceapă
- Amestecați împreună toate ingredientele pentru marinadă. Adăugați peste mușchiulețul de pui. Îmbrăcați fiecare bucată de pui cu acestă marinadă minunată.
- Adăugați puiul și marinada într-o pungă cu zip și lăsați să stea peste noapte. ( sau cel puțin câteva ore)
- După scurgerea timpului, scoateți puiul din pungă și îndepărtați marinada în exces.
- Într-o tigaie grill, gătiți puiul câte 5-6 minute pe fiecare parte sau până când este gata.
- Puneți la fiert niște orez, pregătiți niște raita, poate și un chutney de mango și serviți fierbinte.