Indiferent de anotimp o inghețată nu va fi niciodată refuzată, iar una homemade nici atât… Și dacă adăugați esență de mentă homemade este clar că va fi extraordinară.
Ingrediente
- 250 ml. frișcă lichidă
- 400 gr. lapte condensat homemade ( rețeta aici)
- ciocolată rasă
- esență de mentă homemade, după gust ( rețeta mai jos)
- 2 picături colorant alimentar verde
Esență de mentă homemade
Câteva frunze de mentă și puțin rum or vodka de bună calitate, un recipient drăguț și puțină răbdare. În 30 de zile esența dvs. este gata!!
Metoda:
1. Mixați frișca într-un castron până când face vârfuri.
2. Adăugați laptele condensat, coloratul verde și esență de mentă.
3. Adăugați ciocolata rasă și amestecați bine.
4. Puneți crema obținută într-un recipient adecvat și în congelator cu ea.
5. Amestecați înghețata cu o furculiță odată la fiecare 45 min până ajunge la textura dorită. La noi a durat cam 4 ore. De fapt doar atât am avut răbdare.
You know I Luv U All !!!
- 250 ml. frișcă lichidă
- 400 gr. lapte condensat homemade
- ciocolată rasă
- esență de mentă homemade, după gust
- 2 picături colorant alimentar verde
- 1. Mixați frișca într-un castron până când face vârfuri.
- 2. Adăugați laptele condensat, coloratul verde și esență de mentă.
- 3. Adăugați ciocolata rasă și amestecați bine.
- 4. Puneți crema obținută într-un recipient adecvat și în congelator cu ea.
- 5. Amestecați înghețata cu o furculiță odată la fiecare 45 min până ajunge la textura dorită.
Easy Mint Chocolate Chip Ice Cream
- 250 ml. heavy cream
- 400 gr. homemade condensed milk
- semisweet chocolate or dark chocolate, chopped fine, kept in the freezer until used
- homemade mint extract
- 2 drops green food coloring
Homemade mint extract
A few fresh spearmint leaves and a little good quality rum or vodka, a nice container and some patience. In 30 days your essence is ready!
1. In large bowl, mix heavy cream until it peaks.
2. Add condensed milk, mint extract and green coloring.
3. Add chocolate and mix well.
4. Put the cream into a suitable container and in the freezer with it.
5. Mix ice cream with a fork once every 45 min untill it reach the desired texture.
You know I Luv U All !!!
- 250 ml. heavy cream
- 400 gr. homemade condensed milk
- semisweet chocolate or dark chocolate, chopped fine, kept in the freezer until used
- homemade mint extract
- 2 drops green food coloring
- 1. In large bowl, mix heavy cream until it peaks.
- 2. Add condensed milk, mint extract and green coloring.
- 3. Add chocolate and mix well.
- 4. Put the cream into a suitable container and in the freezer with it.
- 5. Mix ice cream with a fork once every 45 min untill it reach the desired texture.
All I can say is – Wow!
Thanks a lot Charlotte ❤.
O bunatate. Am folosit aparatul de inghetata si a iesit perfecta.
cred si eu…