Vinete cu gremolata
Vreau să vă povestesc puțin despre relația mea cu Selgros, o relație care nu apărea în rezoluțiile mele pe 2017, când mă gândeam că blogul, pasiunea și hobby-ul meu nu mai este în top 5 priorități . Dar ce bine că totul s-a schimbat. Și pentru aceste lucruri am să-i mulțumesc lui Tony și echipei Selgros care au avut încredere în mine și mai ales în ceea ce gătesc, fotografiez și scriu. Nu vreau să spuneți că îi ridic în slăvi doar așa de amorul artei…nici vorbă. Sunt niște oameni minunați care merită să fie cunoscuți.
Șiiii având în vedere că relația mea cu ei va continua vreau să vă invit să fiți alături de noi și de Selgros caută Pasiunea și în 2018. Vom face o grămadă de minunății.
Să gătesc, să scriu și să fotografiez este ceea ce îmi propun să fac în acest an, că tot veni vorba de rezoluții. Prevăd un an minunat.
Ia să vă aud. Voi cu ce vă lăudați??
Până căutați răspunsul la acestă întrebare, vă voi îmbia cu niște vinete, și nu orice vinete ci unele mici, colorate și umplute, așa de-o îmbucătură.
Ingrediente
7-8 vinete mici
câteva fire de busuioc, proaspăt – tăiat mărunt
2 căței de usturoi, tocați
coajă de la 2 lămâie necerate
cremă de oțet balsamic
sare și piper proaspăt măcinat
ulei de măsline, extra virgin
1 pumn de semințe de pin, prăjite
mozzarella proaspătă
Metoda – Vinete cu gremolata
Nimic nu este mai ușor de preparat decât acestă gremolata.
Se combină semințele de pin, busuiocul, usturoiul și coaja de lămâie într-un castron mic. Se adaugă ulei și se condimentează cu sare și piper după gust. Se pune gremolata deoparte.
Se încălzește cuptorul la 180 de grade (de preferat pe funcția grill). Se stropesc vinetele cu puțin ulei și se asezonează cu sare și piper. Se coc vinetele întorcându-se adesea, până când se înmoaie și încep să se lase, 10-15 minute.
Se scot vinetele din cuptor și se lasă ușor să se răcească. Se taie un „X” în partea de sus a fiecărei vinete și se deschide ca un cartof copt. Cu ajutorul unei furculițe se scobește miezul vinetei pentru a face loc pentru mozzarella.
Tot interiorul vinetei se asezonează cu sare și piper și se adaugă mozzarella. Se dă din nou la cuptor pentru încă 5 minute, până se topește brânza.
Se scot din cuptor și se transferă în vasul de servit. Se stropesc cu cremă de oțet balsamic și se adaugă câte o lingură de gremolata deasupra înainte de servire.
* Notă: Cuptoarele cu grill sunt diferite, așa că nu uitați să căutați indicii vizuale, deoarece timpul de gătire poate să nu fie același.