Steak sandwich » Bucătăria familiei mele » Preparate din Vita si Miel
Steak sandwich

Steak sandwich

1 Comment

 

Povestea unui sandwich…

un steak sandwich, un sandwich așa cum trebuie, the ultimate sandwich. Am refăcut fraza asta de câteva ori în minte. „The ultimate” este un fel de „cel mai cel sau supremul sau poate cel mai bun” – acestea fiind cuvintele omului în timp ce mai ia o mușcătură.
Am căutat momentul și carnea, bucata aia de carne care atunci când o vezi parcă te strigă și te invită să o pregătești într-un anume fel. Deci se face că găsesc bucata aceea de carne proaspătă și perfectă, care se cerea să fie în sandwich-ul meu. Iau carnea, pun mâna pe niște roșii colorate, niște germeni de ceapă, o ciabatta și ies repede în timp ce îmi anunțam victorioasă omul despre meniul de prânz.
Rețeta o aveam de mult întipărită în minte așa că a fost ușor să mă apuc de treabă.

Nu sunt mare fan Gordon Ramsay, dar sandwich-ul ăsta face toți banii. Și am repetat rețeta asta de vreo 3 ori într-o săptămână. La prima încercare s-a mâncat totul în picioare lângă tigaie, așadar a fost musai să repet. Nici al doilea sandwich nu a ajuns să fie vedetă în fotografii. De-abia la al treilea am reușit să fur câteva cadre pentru a mă putea lăuda și aici.

Ingrediente steak sandwich

 • o bucată proaspătă de mușchi de vită-vreo 500-600 gr.
 • un cățel întreg de usturoi
 • 5-6 fire de cimbru proaspăt
 • unt
 • salată iceberg
 • germeni de ceapă
 • 1-2 ciabatta ( depinde de dimensiune )
 • ulei de măsline
 • sare de mare și piper proaspăt râșnit

Sosul de roșii picant ( relish cum îi mai spune americanul)

 • ulei de măsline
 • 1 ceapă roșie de apă, tocată mărunt
 • 1-2 ardei iuți, fără semințe și tăiați mărunt
 • 250 gr. de roșii colorate, tăiate în jumătăți și sferturi
 • 1 lingură oțet de orez
 • câteva frunze proaspete de busuioc
 • sare de mare și piper proaspăt râșnit

Maioneză cu muștar

 • 3 linguri de maioneză
 • 1 lingură muștar Dijon cu boabe întregi
 • sare de mare și piper proaspăt râșnit

METODA

Se încălzește cuptorul la 200 grade C.

Mușchiul de vită se asezonează cu sare și piper din belșug, se tăvălește efectiv prin ele.

Se încălzește o tigaie de fontă și se adaugă puțin ulei. Se prăjește vita la foc mare aproximativ 2 minute pe fiecare parte, inclusiv capetele până își schimbă culoarea. Se adaugă cățelul de usturoi tăiat în jumătate și firele de cimbru. Când s-au înfierbântat treburile și cimbrul nu mai sfârâie se așează carnea deasupra. Se adaugă un cub de unt în tigaie și cu sosul obținut se stropește carnea.

Cu tigaie cu tot, se așază carnea în cuptorul preîncălzit și se lasă acolo vreo 10-12 min. sau până ajunge la 54-56 grade pe termometrul de carne. Medium rare este felul în care se servește această carne. Altă variantă nu știu și nici nu vreau să aud.

Se îndepărtează tigaia din cuptor, se acoperă cu folie și se lasă carnea să se odihnească vreo 10-15 minute, ungând-o cu sucurile din tigaie.

 • Între timp se pregătește sosul de roșii.

Se încălzește ulei într-o tigaie mai mare, se adaugă ceapa și ardeiul iute, toate tocate mărunt, și se gătesc până când se înmoaie.

Se adaugă roșiile și se asezonează cu sare și piper. Se gătește sosul până când roșiile încep să se sfărâme. Acum e momentul să se adauge oțetul, se reduce focul si se lasă să scadă. Când sosul ajunge la consistența dorită se adaugă busuiocul și se asezonează cu sare și piper. Se așează într-un bol de servire și se dă deoparte.

 • Se combină ingredientele pentru sosul de muștar. Se așează într-un bol de servire și se dă deoparte.

Ciabatta se taie longitudinal, se stropește cu ulei de măsline și se prăjește pe ambele fețe într-o tigaie grill încinsă bine.

 • Și acum servirea și asamblarea:

După ce s-a odihnit, carnea se taie felii mai groase și se așează pe o tavă împreună cu restul preparatelor obținute anterior.

Se poate servi totul în această formă și fiecare să își creeze propriul sandwich, fie îl asamblați voi și se servește gata pregătit.

Se unge ciabata prăjită cu sosul de maioneză și muștar pe ambele părți care dau spre interior. Se adaugă câte o frunză de salată, o felie sau mai multe de carne, se adaugă peste sosul de roșii și germenii de ceapă. Se închide sandwich-ul și se taie în jumătate. Nu vă pot spun decât că salivez pe tastatură numai când vă scriu aceste rânduri !

Credeți-mă pe cuvânt: merităăăă !!!! Iar admirația și satisfacția din ochii omului sunt de neprețuit :D.

steak sandwich

steak sandwich

 

STEAK SANDWICH
Serves 4
un steak sandwich, un sandwich așa cum trebuie, the ultimate sandwich
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
15 min
Total Time
30 min
Prep Time
10 min
Cook Time
15 min
Total Time
30 min
Ingredients
 1. o bucată proaspătă de mușchi de vită-vreo 500-600 gr.
 2. un cățel întreg de usturoi
 3. 5-6 fire de cimbru proaspăt
 4. unt
 5. salată iceberg
 6. germeni de ceapă
 7. 1-2 ciabatta ( depinde de dimensiune )
 8. ulei de măsline
 9. sare de mare și piper proaspăt râșnit
 10. Sosul de roșii picant
 11. ulei de măsline
 12. 1 ceapă roșie de apă, tocată mărunt
 13. 1-2 ardei iuți, fără semințe și tăiați mărunt
 14. 250 gr. de roșii colorate, tăiate în jumătăți și sferturi
 15. 1 lingură oțet de orez
 16. câteva frunze proaspete de busuioc
 17. sare de mare și piper proaspăt râșnit
 18. Maioneză cu muștar
 19. 3 linguri de maioneză
 20. 1 lingură muștar Dijon cu boabe întregi
 21. sare de mare și piper proaspăt râșnit
Instructions
 1. Se încălzește cuptorul la 200 grade C.
 2. Mușchiul de vită se asezonează cu sare și piper din belșug, se tăvălește efectiv prin ele.
 3. Se încălzește o tigaie de fontă și se adaugă puțin ulei. Se prăjește vita la foc mare aproximativ 2 minute pe fiecare parte, inclusiv capetele până își schimbă culoarea. Se adaugă cățelul de usturoi tăiat în jumătate și firele de cimbrul. Când s-au înfierbântat treburile și cimbrul nu mai sfârâie se așează carnea deasupra. Se adaugă un cub de unt în tigaie și cu sosul obținut se stropește carnea.
 4. Cu tigaie cu tot, se așează carnea în cuptorul preîncălzit și se lasă acolo vreo 10-12 min. sau până ajunge la 54-56 grade pe termometrul de carne.
 5. Se îndepărtează tigaia din cuptor, se acoperă cu folie și se lasă carnea să se odihnească vreo 10-15 minute, ungând-o cu sucurile din tigaie.
 6. Între timp se pregătește sosul de roșii : Se încălzește ulei într-o tigaie mai mare, se adaugă ceapa și ardeiul iute, toate tocate mărunt, și se gătesc până când se înmoaie.
 7. Se adaugă roșiile și se asezonează cu sare și piper. Se gătește sosul până când roșiile încep să se sfărâme. Acum e momentul să se adauge oțetul, se reduce focul si se lasă să scadă. Când sosul ajunge la consistența dorită se adaugă busuiocul și se asezonează cu sare și piper. Se așează într-un bol de servire și se dă deoparte.
 8. Se combină ingredientele pentru sosul de muștar. Se așează într-un bol de servire și se dă deoparte.
 9. Cibatta se taie longitudinal, se stropește cu ulei de măsline și se prăjește pe ambele fețe într-o tigaie grill încinsă bine.
 10. Servirea și asamblarea: După ce s-a odihnit, carnea se taie felii mai groase și se așează pe o tavă împreună cu restul preparatelor obținute anterior.
 11. Se poate servi totul în această formă și fiecare să își creeze propriul sandwich, fie se asamblează de către dvs. și se servește gata pregătit.
 12. Se unge ciabata prăjită cu sosul de maioneză și muștar pe ambele părți care dau spre interior. Se adaugă câte o frunză de salată, o felie sau mai multe de carne, se adaugă peste sosul de roșii și germenii de ceapă. Se închide sandwich-ul și se taie în jumătate.
Adapted from Gordon Ramsey
Adapted from Gordon Ramsey
Bucătăria familiei mele https://alexjuncu.ro/

Alte preparate din vita 


Related Posts

Ciabatta cu mozzarella Granarolo, smochine, rosii si prosciutto

Ciabatta cu mozzarella Granarolo, smochine, rosii si prosciutto

  Mozarella Granarolo  Ce pot să vă spun?? Mi s-a propus să o includ în cina mea și să pregătesc ceva care să-i scoată în evidență adevărata valoare.   Știți cum e mozzarella asta ?? belea… gustoasă, cremoasă și lăptoasă, cu textura moale, suplă. Mozzarella Granarolo […]

Sandwich cu smochine, prosciutto si crema de gorgonzola

Sandwich cu smochine, prosciutto si crema de gorgonzola

Sandwich cu smochine. Acest sandwich este ceva de poveste. Îl repetăm de câte ori avem ocazia. Adică atunci când găsim smochine. În general le iau de la magazin, iar toamna este anotimpul în care le găsești și pe cele românești, dacă ai o sursă – dacă […]1 thought on “Steak sandwich”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.