Arena bucatarilor - pasiune » Bucătăria familiei mele
Arena bucatarilor – pasiune

Arena bucatarilor – pasiune

2 Comments

Selgros

Da am fost acolo …

Arena Bucătarilor, concurs destinat gastronomilor din România:  finala și premierea, organizat și găzduit de Selgros Romania.

Sunt blogger culinar și acesta a fost evenimentul anului.

Arena Bucătarilor este un concurs, dar și o emisiune Tv, care se adresează  profesioniștilor și pasionaților de bunătățuri, care te poartă în lumea neștiută și nevăzută a gastronomiei.

Cu toții ne bucurăm de o farfurie colorată și plină de arome, texturi și gusturi, dar foarte puțini știu cum iau naștere aceste opere de arta.

Deci da … am fost acolo și chiar dacă mă repet o fac pentru a sublinia că am reușit cu această ocazie să pătrund în locul cel mai tainic dintr-un restaurant, în bucătarie.


 

Și cum stăteau ei în mijlocul mulțimii, care se uita cu ochii mari la minunățiile care ieșeau din mâinile lor. Nu am cuvinte să vă descriu atmosfera care era acolo. Ei, concurenții, toți bucătari profesioniști găteau sub ochii noștri și nu vedeau pe nimeni, atât de concentrați erau la farfuriile lor.

Să nu mă spuneți, dar am reușit să mă strecor lângă unul dintre acești profesioniști în artă gastronomică în timp ce monta aperitivul și recunosc tare mi-a plăcut vibrația care plutea în jurul lui, se simțea o tensiune plăcută îmbrăcată parcă de aromă preparatelor sale.

Știti imaginea aia din desene animate în care personajul principal se mișcă în alt ritm decât restul?? Ei bine așa și aici, ei se mișcau și lumea din jurul lor parcă încremenise.

Bucătăria românească este în ascensiune, iar acești tineri își caută propriul loc.

Ce pot să vă mai spun decât că a fost minunat să-i văd gătind și să simt puțin

din emoția lor.

Arena bucatarilor

Concurenții Restaurant
Vasilică Marinică Bejenaru Restaurant Coresi Business Lunch – Brașov
Roxana Blenche La Stradă Bistronomie  – Brașov
Gheorghe Bulbuc Restaurant Chef Galerie Iași
Emanuel Mocan Meron Victoriei – București
Daniel Nistor Kasho Lounge – Brașov
Gheorghe Rusu Restaurant Boema – Bacău
Laszlo Szabolcs Gio San’tu Pub – București
Cesar Alonso Velasquez Baez 5ensi – București

Punctul culminat al zilei a fost premierea, care a avut loc în cadru festiv cu toate cele pregătite că la carte. Mâncare bună , oameni frumoși, un eveniment deosebit.

Manu, câștigătorul celei de-a nouă ediții a competiției Arena Bucătarilor – Emanuel Mocan, care s-a format în preajma celebrului chef Cezar Munteanu, a convins în finală juriul format din maeștri ai artei culinare că el este cel ce trebuie să reprezinte România la competiția Les Chefs en Or.

Pasiunea este ceea ce îi unește pe acești oameni și mă bucur că am putut fi printre ei.

 

Arena bucatarilor

 


Related Posts

Clătite cu urdă și mărar

Clătite cu urdă și mărar

Rețeta clasică de clătite pufoase și gustoase, rețeta simplă, de bază. Cum se fac Clătitele? Clătite umplute cu urdă și mărar

Pui cu lămâie și parmezan la tavă, cu sparanghel și panko

Pui cu lămâie și parmezan la tavă, cu sparanghel și panko

  Sparanghel “Vine , vine primăvara”  uite așa cântau pe stradă azi-dimineață niște copilași în timp ce se fereau de bălți. Și tocmai atunci m-a lovit: chiar vine primăvara. Nu știu ce înseamnă pentru voi chestia asta dar pentru mine primăvara înseamnă ceapă verde, ridichi, […]2 thoughts on “Arena bucatarilor – pasiune”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.