După atâtea ateliere de prăjiturit era cazul să pregătim ceva diferit. Acesta este și motivul pentru care am ales să facem pizza. Și nu oricum, ci de la zero cu aluat și tot tacâmul.
Toți copiii s-au distrat de minune. Aluatul a fost unul simplu pe bază de iaurt și făină, iar ingredientele folosite au fost cele clasice, lăsând loc de creație pentru pizza pregătită acasă.
Ingrediente:
Se obțin 20-25 pizza mici sau o pizza de 30 cm
- 250 gr. făină (o cană) și ceva mai mult pentru frământat
- 300 gr. iaurt grecesc 10% ( o cană)
- 2 lingurițe sare
- 8 gr. praf de copt
Pentru topping
- Passatta de roșii sau sos de pizza
- Oregano uscat
- Mozarella rasă
- Porumb, ciuperci, masline
- Peperoni, prosciutto
Metoda:
Într-un castron se toarnă iaurtul grecesc și făina amestecată cu praful de copt și sarea.
Se amestecă cu o lingură până se combină bine. Pe blatul de lucru curat se presară făină și se transferă aluatul. Se frământă până când aluatul nu mai este lipicios și devine elastic ( 8-10 min)
Se întinde aluatul la grosimea dorită 5-6 mm și se decupează după dorința fiecăruia sau se face o pizza mare. Copiilor le va plăcea să întindă aluatul cu mâna și de aceea puteți împărți aluatul în bile mai mici și îi lăsați să le modeleze singuri.
Se așează aluatul pregătit cu hârtie de copt.
Se unge aluatul cu pastă de roșii. Se presară oregano, mozzarella rasă și apoi urmează toppingurile preferate : porumb, măsline, ciuperci, peperoni, prosciutto etc.
Se dă la cuptor preîncălzit de 220-230 de grade, timp de aproximativ 10 minute.( este nevoie de o temperatura mai ridicată a cuptorului pentru a obține un aluat perfect copt: nici prea alb, nici prea moale).
Vă mai uitați din când în când în cuptor și ajustați temperatura dacă e nevoie.
Serviți cu poftă!
1 thought on “Atelier de gătit pentru copii – Mini Pizza”