Cobbler
Repede până nu se termină cireșele. Sau nu ați văzut în piață ? Oare e sezon la cireșe?? oricum ar fi, dacă găsiți și v-ați săturat să le mâncați în starea lor naturală merită să încercați.
Nu ați găsit rabarbăr ??? și nici nu aveți la congelator??? nici o problemă, înlocuiți : caise, piersici, zmeură, căpșuni…orice combinație de fructe va fi demențială.
Aștept sa-mi spuneți ce ați mai combinat 🙂
Umplutura de Fructe :
- 1 cană rabarbăr ( curățat și tăiat în bucăți mici)
- 1 cană cireșe ( fără sâmburi)
- 75 gr. zahăr brun
- 2 lingurițe suc proaspăt de lime
- 1/4 linguriță scorțișoară
- 1 și 1/2 linguriță arrowroot ( amidon )
- Se ia un castron mai mare și se combină în el toate ingredientele de mai sus.
- Agitați castronul până fructele sunt acoperite de zahăr și aromele lor încep să se combine. Lăsați fructele să stea așa la temperatura camerei până pregătiți crusta și preîncălziți cuptorul la 180 grade C.
Crusta cobbler:
- 100 gr. făină
- 50 gr. zahăr brun
- 1 linguriță praf de copt
- o pișcătură de sare
- 50 gr. unt rece
- 40 gr. iaurt grecesc 10 %
- 1 ou
- 1/2 linguriță coajă de lime
- În bolul blenderului se amestecă făina, praful de copt, zahărul, sarea și untul rece. Dați câteva impulsuri până aluatul începe să semene cu niște firimituri.
- Adăugați apoi iaurtul și oul, și din nou impulsuri până aluatul se adună. Acum e ok să adăugați și coaja de lime.
- Se iau frumușel 4 ramekin-uri. Se umplu cu fructe. Deasupra fructelor se pune aluatul cu o lingură. Îl puteți aranja cu dosul lingurii, iar deasupra se presară puțin zahăr brun.
- Dați la cuptor până când crusta devine aurie și fructele se înmoaie și încep să dea pe-afară, 30-40 de minute. Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească ușor.
- Se poate servi ușor cald sau la temperatura camerei.
- Nu e musai, dar e minunat cu înghețată de vanilie.
You know I Luv U All !!!
as seen on VEG
- 1 cană rabarbăr ( curățat și tăiat în bucăți mici)
- 1 cană cireșe ( fără sâmburi)
- 75 gr. zahăr brun
- 2 lingurițe suc proaspăt de lime
- 1/4 linguriță scorțișoară
- 1 și 1/2 linguriță arrowroot ( amidon )
- 100 gr. făină
- 50 gr. zahăr brun
- 1 linguriță praf de copt
- o pișcătură de sare
- 50 gr. unt rece
- 40 gr. iaurt grecesc 10 %
- 1 ou
- 1/2 linguriță coajă de lime
- Se ia un castron mai mare și se combină în el toate ingredientele de mai sus. Agitați castronul până fructele sunt acoperite de zahăr și aromele lor încep să se combine. Lăsați fructele să stea așa la temperatura camerei până pregătiți crusta și preîncălziți cuptorul la 180 grade C.
- În bolul blenderului se amestecă făina, praful de copt, zahărul, sarea și untul rece. Dați câteva impulsuri până aluatul începe să semene cu niște firimituri. Adăugați apoi iaurtul și oul, și din nou impulsuri până aluatul se adună. Acum e ok să adăugați și coaja de lime
- Se iau frumușel 4 ramekin-uri. Se umplu cu fructe. Deasupra fructelor se pune aluatul cu o lingură. Îl puteți aranja cu dosul lingurii, iar deasupra se presară puțin zahăr brun.
- Dați la cuptor până când crusta devine aurie și fructele se înmoaie și încep să dea pe-afară, 30-40 de minute.
- Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească ușor. Se poate servi ușor cald sau la temperatura camerei. Nu e musai, dar e minunat cu înghețată de vanilie.
Arata chiar foarte bine…banuiesc ca este un fel de briosa mai deosebita nu?
briosa deosebita, daaaa … ceva care se mananca cu lingura direct din oala !!!
Eram atat de concentrata pe cat de delicios arata incat nu mi-am dat seama de marimea lor :d
Oh, ce bunatate!!!! Offf, de cand tanjesc dupa rubarba…dar nici anul acesta n-am reusit sa gasesc un vanzator serios sa mi-o procure. O sa-ti urmez sfatul si o sa o inlocuiesc…vad eu cu ce. Revin cu feedback ;). Kisses and hugs
nooo, asta nu e bine !!! poate la anu’
they look yummy!
thanks Dina !!!
Wauuu!Arata beton!
Rubarbarul tau rodeste intruna si faci numa’ deliciosenii.Arunca si la mine doua-trei:-)
Te pup cu drag!
Mmmmmm , arata minunat totul si sunt convinsa ca orice combinatie e la fel de delicioasa !! 😉
Zile senine iti doresc !!
senzational
chiara arata superb. iar gustul nu are cum sa nu fie bun la asa o minunatie
ma duc sa cumpar ingrediente si sa ma apuc sa gatesc, nu de alta dar imi ploua-n gura :))
yami yam
app unde gasesc Rubarbar? se gaseste in supermarket??
S-ar putea sa gasesti in kaufland…eu am in gradina 😉
Mai Alex ma gandesc sa fac cu prune…ce zici? merge?
Mmmmm prune….si poate niste nectarine…va fi belea !