
Revista VEG – Iarna 2013 / Numarul 3
Translate
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException
3 weeks ago
#steak cu vinete, roșii, feta și ierburi aromate !!
———-
1 bucată de steak de cea mai bună calitate
un cățel întreg de usturoi
5-6 fire de cimbru proaspăt
unt
1-2 roşii dulci de grădină
75 -100 gr. brânză feta
1 ceapă dulce, tăiată felii rotunde
1 vânătă medie, tăiată felii cu grosimea 1,5 cm
ulei de măsline extra virgin
sare de mare grunjoasă şi piper negru, proaspăt râşnit
câteva fire de pătrunjel, cimbru, busuioc toate verzi şi proaspete![]()
Se încălzeşte o tigaie grill.
Se taie felii ceapa şi vânata, se ung cu ulei de măsline. Se asezonează cu sare şi piper şi se gătesc pe ambele părţi. Când sunt gata se îndepărtează din tigaie şi se lasă deoparte.
Steak-ul se unge cu ulei şi se asezonează din belșug cu sare și piper. Acestea vor forma crusta fripturii.
Se încălzește o tigaie de fontă și se adaugă puțin ulei. Se prăjește vita la foc mare aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte ( 56-58 grade pe un termometru de carne), inclusiv capetele până își schimbă culoarea. Se adaugă cățelul de usturoi tăiat în jumătate și cimbrul. Când s-au înfierbântat treburile și cimbrul nu mai sfârâie se așează carnea deasupra. Se adaugă un cub de unt în tigaie și cu sosul obținut se stropește carnea.
Când este gata se scoate pe o farfurie şi se lasă să se odihnească 10 minute, apoi se taie subţire perpendicular pe direcţia fibrelor cărnii.
Roşiile se taie felii şi se condimentează cu sare şi piper apoi se adaugă şi ele pe platou. Pe același platou unde ați așezat înainte vinetele și ceapa.
Se presară cu jumătate din brânză şi jumătate din amestecul de ierburi tocate.
Se aşează deasupra feliile de steak.
Se finalizează platoul cu restul de brânză şi ierburile rămase.![]()
Minunăție de 🥩 !!!!
—————
#steakdinner #recipeshare #easyrecipes #steakporn #bucatariafamilieimele #cookingathome #eggplantrecipes #tomatoseason #grillmaster #foodblogger #livetoeatnoteattolive #happycooking #steaktime
... See MoreSee Less
Copyright Ⓒ 2010-2023 Alexandra Juncu - Bucătăria Familiei Mele. All rights reserved.
- Built using Kale Pro by LyraThemes.
1 thought on “Revista VEG – Iarna 2013 / Numarul 3”