Îmi fac eu de lucru prin congelator și găsesc două pungi mari pline cu aripi și când zic aripi mă refer la aripi de pui din ăla netorturat și hrănit cu porumb, care trăiește la vilă și scurmă în pământ.
Iubesc puiul rustic cel care are gust de pui, chiar dacă nu am întotdeauna de unde să-l scot.
Acestea fiind spuse mă pun pe treabă: jumate din cantitate azi iar cealaltă jumătate mâine, deoarece vreau să o marinez peste noapte.
10 aripi întregi, la care le-am îndepărtat vârful și le-am tăiat în două
1 linguriță sare de mare
sucul de la 1 lămâie
1 lingură sănătoasă de miere
3 căței usturoi sau mai mulți depinde pentru cine gătiți , dacă sunt și copii la masă folosiți mai puțin usturoi ツ
Preîncălzesc cuptorul la 200 grade C.
Sărez bine aripile de pui și le dau la cuptor pentru 30 min. fără nici un pic de grăsime. Am acoperit tava cu folie de Al.
Între timp am amestecat bine de tot sucul de lămâie cu mierea și usturoiul tocat, până s-a dizolvat mierea.
Am scos tava din cuptor și am turnat zeama obținută peste aripi, am agitat până aripile au fost complet acoperite.
Am mai dat la cuptor încă vreo 10 minute acoperit și 10 minute descoperit.
Am servit imediat.
Sfat : După ce veți pregăti prima dată acest preparat îl veți putea adapta după gustul dvs. De exemplu, eu am adăugat la final mai multă lămâie, iar copiii ar fi vrut mai puțină.
Poftă bună !!!
Alte Aripi
Sunt si pe placul copilei mele.
Ce idee minunată mi-ai dat de a pregăti aripile!Taică-meu e fan aripi, eu nu mă prea omor după ele.
Dulci, acrisoare si cu un pic de usturoi, trebuie sa fie tare bune aripioarele astea! Ce bine le sta asa rumenite!
Arata foarte apetisant. Sunt lipicioase, nu?
Nu m-am gandit niciodata la combinatia miere si pui. Ar trebui sa incerc, mai ales ca avem mierea proprie 🙂
Foarte bune si aratoase.
Un regal!
Sa te lingi pe degete, zau asa!
Ce culoare le-ai dat!! Delicioase, acrisoare, aromate….mie imi plac grozav 😉
va multumesc mult !!! mii de imbratisari :*
las aripioarele la 200 de grade la cuptor? sau doar preincalzesc cuptorul la 200 si apoi las focul mai mic?
preincalzesti la 200C si lasi la 200 …daca vezi ca e prea tare reduci la 180C ..depinde si de cuptor…
Al meu e cu ventilatie.
tot cu ventilatie si al meu. am redus temperatura, dar ar fi trebuit sa las la 200. Oricum, au iesit niste aripioare cel putin gustoase 🙂