Avocado (da, avocado este un fruct.)
Vitamine: A, C, niacina, acid folic
Minerale: potasiu, fosfor, fier, magneziu, calciu
Tăiați în jumătate și îndepărtați sâmburele – nu gătiți. Scoateți miezul afara și pasați-l cu o furculiță.Nu ar trebui să fie nevoie să utilizați blenderul, la fel ca bananele, fructele de avocado au o textura foarte moale(atunci când sunt coapte) . Fructele de avocado nu trebuie să fie fierte.
Mărul
Vitamine: A, C, acid folic
Decojiți și îndepărtați miezul mărului, apoi tăiați în bucăți sau felii. Puneți feliile sau bucățile într-o oală cu apă suficientă pentru a le acoperi ușor . Se fierbe sau se dă la abur până când se înmoaie, asta este tot.
O altă metodă de a pregăti mărul și cea preferata de mine este mărul copt. Se lasă mărul în coaja și se înţeapă cu o scobitoare toată suprafața mărului (aveți grijă să nu rămână așchii din scobitoare). Se așează într-o tavă termorezistentă .In tavă se adaugă apă, care să acopere cam 1 cm din măr. Se dă la cuptor la 300 grade pentru aprox. 30 minute sau până se înmoaie , verificând tot timpul nivelul apei.Si gata.
Merele pot fi făcute piure cu ajutorul unui blender , pentru a obține o consistență bună. Dacă pireul obținut este prea gros, subțiați-l cu apa rămasă , iar în cazul în care e prea subțire – adăugați cereale (dacă se dorește) .
Puteți utiliza laptele matern sau formula pentru a subția orice piure (în loc de apă).
Dovleacul(de toamnă)
Minerale: potasiu, fosfor, magneziu, calciu, fier
Un dovleac mediu
5. Puteți, de asemenea,decoji dovleacul, scoteți semințele și apoi tăiați în bucăți .Apoi se fierbe / abur pana când se înmoaie (ca atunci când fierbeți cartofii pentru piure de cartofi), apoi urmați pasul 4 .
Măr – Avocado
Pasați jumătate de avocado și amestecați cu pireu de mere (de casă sau naturale) și se serviți.
Banana
Vitaminele: A, C, acid folic
Minerale: potasiu, fosfor, seleniu, magneziu, calciu
Bananele şi piureul de banane poate fi congelat. Folosind un pic de suc de lămâie va ajuta la prevenirea rumenirii bananei (ca și la cele mai multe fructe), atunci când sunt înghețate. Acidul citric sau acidul ascorbic ajuta la conservarea fructelor. Expunerea la oxigen face ca enzimele din banana sa facă ca acesta să treacă de la verde la galben, maro și apoi la negru, ca și cum se coace. O banana maronie sau negra nu este neapărat putreda sau rea.
O jumătate de avocado decojit și fără sâmbure, O banana mica coapta
Cu o furculiță pasați jumătatea de avocado şi banana(sau utilizați un blender ca sa fiți siguri de textura pireul rezultat)
Spălați și curățați cartofii dulci se taie în bucăți mici .Aceste bucăți se pun într-o oala cu apă suficientă pentru a acoperi ușor de cartofi .Se lasă sa fiarbă pana când se înmoaie, verificând în permanenta nivelul apei. Păstrează orice rest de apa pentru subțierea pireului .
Vitaminele: A, C, acid folic
Minerale: potasiu, fosfor, magneziu, calciu
Se curăța de coaja şi se taie în bucăți, astfel încât să se evite porțiunea de semințe mici. Puneți bucățile de pere în cosul de vapori al oalei cu abur.Abur ușor până se înmoaie.Se pune într-un blender / procesor de alimente şi se face piure . Ați putea utiliza și doar o furculiță. Perele tind sa fie foarte apoase și fără adăugare de lichid suplimentar. Adăugati cereale pentru a îngroşa, dacă este necesar.
- La fel ca și mărul și para poate fi coaptaă exact în același fel.
Orez cu lapte
1 cană cu apă
2. Fierbeți timp de 10 minute, amestecând încontinuu , apoi amestecați formula sau laptele matern și fructe, dacă se dorește .
3. Se servește cald.
Poftă bună !!!!
diversificarea 4-6
Buna seara! Am si eu o intrebare daca ma poti ajuta. Dovleacl,marul dupa ce le am copt le pot congela? Sau gatesc cantitati mici, pt o zi?
Buna Florina, poți congela cantități mici, dar cred ca sunt mai gustoase dacă le pregătești proaspete de cate ori ai ocazia.