Muffins cu rubarbă
Ingrediente:
- 125 gr. făină
- 75 gr. zahăr
- ½ linguriță scorțișoară
- 1 ou
- 1 fir de sare
- ½ linguriță praf de copt
- un vârf de cuțit bicarbonat
- 125 ml. iaurt grecesc 2%
- 50 gr. unt topit
- esență de vanilie
- rubarbă tăiată cuburi
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade C.
Realizarea aluatului se face prin mixarea ingredientelor uscate împreună: făina, praful de copt, bicarbonatul, scorțișoara și sarea. Se pun deoparte.
Într-un alt castron, se amestecă împreună : oul bătut cu furculița, iaurtul, vanilia, zahărul, untul topit și răcit, până când se obține o compoziție omogenă.
Se adaugă ingredientele umede peste cele uscate. Acum se amestecă și rubarba.
Nu amestecați excesiv. Doar până când nu se mai vede făina.
Aluatul obținut se pune cu lingura în forme. Opțional puteți presăra deasupra fiecărui muffin puțin zahăr amestecat cu scorțișoară.
Se coace timp de 20 minute, sau până când partea de sus a muffin-ului este ușor rumenită și scobitoarea introdusă în mijloc iese curată.
Se servesc la temperatura camerei.