Atelier de gătit pentru copii – Rulouri cu scorțișoara
ALUATUL pentru rulouri cu scorțișoara sau cinnamon rolls
- 250 gr. făină ( depinde de cât cere aluatul)
- 1/4 plic praf de copt
- 1/8 linguriță de bicarbonat
- 140 ml. iaurt grecesc 10%
- 50 gr. unt 82% grăsime ( la temperatura camerei)
- 75 gr. zahăr
- pișcătură de sare
- 1 ou
- lapte
UMPLUTURA
- 50 gr. unt topit
- 50 gr. zahăr brun
- 2 linguri scorțișoară măcinată ( sau cocos )
- glazura la alegere
METODA Rulouri cu scorțișoara
Se combină într-un bol : făină, zahăr, iaurt, unt, ou, praf de copt, bicarbonat, sare. Se frământă până se obține un aluat omogen, elastic și care se desprinde ușor de pe pereții bolului.
Se mai poate adăuga făină dacă aluatul o cere.
Aluatul se întinde pe planșeta presărată cu făină. Se întinde o foaie dreptunghiulară peste care se adaugă scorțișoara amestecată cu untul topit și zahărul brun, până la 1 cm de la margine.
Se unge cu puțin lapte marginea aluatului și se începe rularea până se formează o spirală mare.
Aluatul rulat se taie în felii de 4-5 cm. care se așează în tava de muffins. Se obțin 12 melci, o tavă de muffins.
Pensulați puțin lapte deasupra melcilor și dați la cuptorul preîncălzit la 180 grade vreo 15-20 min. sau până scobitoarea introdusă în aluat iese curată.
Când sunt gata scoateți rulourile din cuptor și pensulați încă odată lapte deasupra.
Veți auzi cu sfârâie.
Se îndepărtează imediat din tavă și se pun la răcit pe un grătar.
Glazura de deasupra este opțională.