Bagels - rețeta homemade » Bucătăria familiei mele » Aperitive si Snacks
Bagels – rețeta homemade

Bagels – rețeta homemade

0 Comments  /  Jump to Recipe

„Un bagel,

uneori și beigel este un produs de patiserie originar din Polonia, făcut din aluat cu drojdie, care în mod tradițional se rulează manual în formă de inel. Cel mai vechi document conservat care menționează Bagel sunt izvoarele iudaice din Cracovia din 1610. Bagel, provenea probabil din Europa Centrală sau de Est. La sfârșitul secolului al XIX-lea, el a fost introdus de imigranți evrei din Europa de Est în Statele Unite și Canada. Acolo aceștia au făcut parte începând cu anii 1970 din hrana zilnică și de atunci s-au răspândit în întreaga lume ca produse tipice americane de panificație.

Bagelul se presară uneori înainte de coacere cu semințe, cel mai adesea de mac sau susan. Alteori se presară și sare, iar aluatul poate fi de diferite feluri (făină integrală, secară etc.). Design-ul clasic în formă de inel există de sute de ani și are mai multe avantaje practice: aluatul se fierbe și coace uniform, iar spațiul gol poate fi folosit pentru a înșira mai mulți bageli pe un fir (pentru transport sau pentru a îi expune corespunzător). ” sursa

Acestă rețetă este pe lista noastră de foarte mult timp, dar niciodată nu m-am încumetat să îi fac. Mi se părea o treabă tare complicată iar eu sunt adepta lui repede, sănătos și bun. 

Până săptămâna trecută. Nu mai contează cine : copiii sau omul au insistat să facem și noi. Am găsit rețeta cea mai ușoară pentru mine deoarece nu necesită foarte multă frământare și ne-am apucat de treabă. Buni! Chiar foarte buni. S-au mâncat fierbinți. A doua zi am făcut încă o porție. Ăștia au apucat să se răcească și am reușit chiar să îi prind și în câteva fotografii. De data asta copiii au ajutat la fotografii eu fiind plină de aluat. Deci fotografiile de azi sunt mâna brunetului.


Ingrediente pentru 8 bagels/covrigi

 

350 ml apă caldă

1 plic drojdie

500 gr. făină

1 lingură zahăr brun

2 lingurițe de sare

semințe de mac, susan

1 ou

pentru fiert :  apă suficientă + 2 linguri miere

 

 

Pregătește aluatul.

În vasul mixerului dotat cu cârlig adaugă drojdia, zahărul și apa caldă. Acoperă și lăsă să stea 5 minute. Va face spume.

Adăugă făina și sarea. Pornește mixerul la viteză mică. După vreo 2-3 minute se va lega un aluat.

Și aici distracția: scoate aluatul pe masa de lucru presărată cu făină și frământă vreo 5 minute. Sau cheamă ajutoare deoarece e nevoie de frământat și copiilor le place să se murdărească. Frământă vreo câteva minute până obții o bilă uniformă de aluat. Dacă ai aparat de făcut pâine atunci nu mai e nevoie de frământare. Adică alegi programul de pâine, adaugi în ordine ingredientele și lași mașină să îți facă treaba.

 

Aluatul obținut pune-l într-un bol uns cu puțin ulei. Acoperă-l cu folie de aluminiu, folie de plastic sau un prosop de bucătărie curat și lasă-l să crească într-un loc călduros fără schimbări bruște de temperatură, cum ar fi interiorul cuptorului nepornit. Creșterea durează între 60-90 minute, până aluatul își dublează volumul.

Modelează bagels/covrigii

Când aluatul este crescut adaugă niște făină pe masa de lucru și pune copiii să frământe încă vreo câteva minute.

Împarte aluatul în 8 bucăți egale. Fă niște bile din aluat și trece degetul arătător prin centrul fiecărei bile pentru a face o gaură de aproximativ 5 cm în diametru.

Așa cum îi vedeți și pe ai mei nu e neapărat să fie perfecți.

Acoperă covrigii formați cu un prosop de bucătărie și lasă-i să se odihnească câteva minute în timp ce pregătești vasul cu apă.

Umple o oală mare și largă cu 2 litri de apă. Adaugă mierea. Adu apa la fierbere și apoi redu căldura la mediu.

Adaugă covrigii astfel încât să aibă suficient spațiu pentru a pluti. Gătește câte 1 minut pe fiecare parte. Cu o paletă de spumă îi scoți din apă și îi lași să se odinească puțin. Pregătește semințele dacă te decizi să le folosești.

Pornești cuptorul la 210 ° C.

Bați oul și cu o perie de patiserie pensulezi deasupra și în jurul părților laterale ale fiecărui covrig.

 

Acum e momentul să adaugi semințele. Ca în foto. 

 

 

Pregătește 2 tăvi cu hârtie de copt. Așează 4 covrigi pe fiecare tavă.

 

 

Coace timp de 20-25 de minute, rotind tigaia la jumătatea timpului.

Covrigii tăi trebuie să fie de un maro auriu închis.

 

 

Scoți din cuptor și lași să se răcească în tavă timp de 15-20 de minute.

 

 

apoi transferă-i pe un grătar pentru a se răci complet.

 

 

Tăiat în jumătate, prăjit, fără miez, cu șuncă, cu somon, cum vrei!

Servirea unui bagel nu are limite !!!

Acoperă bine resturile de covrigi și păstrează-le la temperatura camerei câteva zile sau la frigider timp de până la 1 săptămână.

 

 

Mie personal îmi plac tăiați în jumătate unși cu cremă de brânză, felii de somon, ceapă roșie și mărar.

 

 

sau cu cremă de brânză cu verdeață, somon, castraveți și mărar.

 

Copiii vor în schimb cream chesse, ridichi, rucola și prosciutto.

 

 

Ideal e să pui o grămadă de topinguri atunci când îi servești, deoarece cu siguranță cineva va găsi o combinație la care tu nici nu te-ai gândit.

Ideea e că un BAGEL făcut în casă este acel preparat de care vă veți îndrăgosti instant. Creează dependență.

 

 

This recipe has no ratings just yet.

Bagels - homemade

august 11
: 8

By:

Ingredients
  • 350 ml apă caldă
  • 1 plic drojdie
  • 500 gr. făină
  • 1 lingură zahăr brun
  • 2 lingurițe de sare
  • semințe de mac, susan
  • 1 ou
  • pentru fiert : apă suficientă + 2 linguri miere
Directions
  • Step 1 În vasul mixerului dotat cu cârlig adaugă drojdia, zahărul și apa caldă. Lasă să stea 5 minute. Va face spume.
  • Step 2 Adăugă făina și sarea. Pornește mixerul la viteză mică. După 2-3 minute se va lega un aluat. Scoate aluatul pe masa de lucru presărată cu făină și frământă vreo 5 minute.
  • Step 3 Aluatul obținut pune-l într-un bol uns cu ulei. Acoperă-l cu un prosop și lasă-l să crească într-un loc călduros. Creșterea durează între 60-90 minute, până aluatul își dublează volumul.
  • Step 4 Când aluatul este crescut adaugă niște făină pe masa de lucru și frământă încă vreo câteva minute.
  • Step 5 Împarte aluatul în 8 bucăți egale. Fă niște bile din aluat și trece degetul arătător prin centrul fiecărei bile pentru a face o gaură de aproximativ 5 cm în diametru.
  • Step 6 Acoperă covrigii formați și lasă-i să se odihnească câteva minute în timp ce pregătești vasul cu apă.
  • Step 7 Umple o oală mare și largă cu 2 litri de apă. Adaugă mierea. Adu apa la fierbere și apoi redu căldura la mediu.
  • Step 8 Adaugă covrigii astfel încât să aibă suficient spațiu pentru a pluti. Gătește câte 1 minut pe fiecare parte. Cu o paletă de spumă îi scoți din apă și îi lași să se odinească puțin. Pregătește semințele dacă te decizi să le folosești.
  • Step 9 Pornești cuptorul la 210 ° C. Pregătește 2 tăvi cu hârtie de copt. Vei așeza 4 covrigi pe fiecare tavă.
  • Step 10 Bați oul și cu o perie de patiserie pensulezi deasupra și în jurul părților laterale ale fiecărui covrig. Acum e momentul să adaugi semințele.
  • Step 11 Coace timp de 20-25 de minute, rotind tigaia la jumătatea timpului. Covrigii trebuie să fie de un maro auriu închis.
  • Step 12 Îi scoți din cuptor și lași să se răcească în tavă timp de 15-20 de minute. Apoi transferă-i pe un grătar pentru a se răci complet.

 

 

sursa de insipratie 

 

 

 

 

 

 


Related Posts

melci cu scortisoara a.k.a cinnamon buns

melci cu scortisoara a.k.a cinnamon buns

Melci cu scortisoara Astăzi vreau să vă povestesc despre cel mai bun remediu împotriva frigului… de vreo câteva zile mă încearcă o răceală la care nu reușesc nici cum să-i dau de cap. Am încercat eu tot felul de ceaiuri și supe cremă, remedii băbești […]

Sandwich cu smochine, prosciutto si crema de gorgonzola

Sandwich cu smochine, prosciutto si crema de gorgonzola

Sandwich cu smochine. Acest sandwich este ceva de poveste. Îl repetăm de câte ori avem ocazia. Adică atunci când găsim smochine. În general le iau de la magazin, iar toamna este anotimpul în care le găsești și pe cele românești, dacă ai o sursă – dacă […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.