Baghete cu parmezan - Parmesan Puff Pastry Straws » Bucătăria familiei mele
Baghete cu parmezan – Parmesan Puff Pastry Straws

Baghete cu parmezan – Parmesan Puff Pastry Straws

1 Comment

 

 

Şi să revenim la visul meu de ieri. Dacă ar fi să fac un chef ce aş pune pe masă ???

Momentan să ne jucăm cu aluatul de foietaj.
azi: Parmesan Puff Pastry Straws
 
Pot schimba un bec , o yală dar nu cred că e bine să schimb denumirea unui preparat culinar.  Uneori traducerea numelui poate aduce multe surprize , asta în situația în care noi românii nu avem un preparat identic cu un nume original.
Call me crazy dar ar suna caraghios să încerc să traduc anumite denumiri , chiar nu cred ca aş mai putea mânca respectivul preparat. Deci pentru mine rămâne Pigs in Blakets și nu Porci în paturi sau numa’ te miri ce variante adaptate au născocit unii .

 Asta este părerea mea personală … aşa că nu dați cu pietre.

Pentru aceste delicioase Parmesan Puff Pastry Straws aveţi nevoie de :
Aluat foietaj , parmezan ras , prosciutto sau alt produs crud – uscat ( eu am folosit ceafă) , sos de rosii , 1 ou , oregano
 
Se lasă la dezghețat aluatul la temperatura camerei.
Se încălzește cuptorul la 180 grade.
Pe planșeu ( mas[ de lucru) împrăștiați puțină făină și așezați aluatul dezghețat. Pentru că nu-mi place prea multă pufoşenie la aceste baghete,  am întins puțin aluatul cu sucitorul .
Cu ajutorul unui cuțit de pizza am tăiat aluatul în două , pe lățime.
Pe ambele părți am pensulat puțin sos de roșii .

Pe una din părți am presărat parmezan din greu şi am așezat feliile de ceafă frumos,  una lângă cealaltă.

 
Am acoperit cu cealaltă jumătate de aluat și am apăsat bine de tot, astfel încât cele două foi să se lipească între ele.
Tot cu ajutorul aceluiași cuțit de pizza am tăiat aluatul în fășii de 1 – 1, 5 cm.

Fiecare fășie am răsucit-o ca o spirală. Se așează spiralele astfel învârtite în tavă , pe o foaie de copt și se ung cu gălbenuș desfăcut cu lapte și puțină sare.
Pe fiecare fășie se presară oregano.
Se dă la cuptor vreo 15-20 min. până aluatul se umflă și baghetele se rumenesc.

Când sunt gata le scoateți pe un grătar .

 

Se servesc atât calde cât și reci. Depinde de voi dacă mai apucă să se răcească.

 
Dacă rețineți ideea cu aceste baghete este foarte ușor doar să înlocuiți umplutura pentru a obține cele mai trăznite aperitive.
Așadar încercați aceste baghete/ saleuri / învârtite :
simple , cu sare de mare, cu mac sau cu susan
cu n’şpe feluri de brânză
cu Sun-dried Tomato Pesto
să nu uităm de cele dulci cu scorțișoară și zahăr pudră
sau poate cu gem 
 
Voi decideți !!!!!

 

 
 

 

 


Related Posts

Galette cu pesto, rosii si mozarella

Galette cu pesto, rosii si mozarella

Rețetă și ingrediente pentru tartă sărată: galette cu pesto, roșii și mozarella. Aluat Pâte Brisée. Pesto de busuioc.

Cuplettes cu măr copt

Cuplettes cu măr copt

     Când iți place mărul copt măcar atât cât îmi place mie cauți tot felul de preparate în care să-l poți strecura sau să-l faci chiar personaj principal. Cuplettes – unde mirosul de măr copt are ceva care îmi aduce aminte de bucătăria mamei […]



1 thought on “Baghete cu parmezan – Parmesan Puff Pastry Straws”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.