Baloane, baloane - la Câmpul Cetăţii » Bucătăria familiei mele
http://paradabaloanelor.ro
Am avut un weekend plin… dar vreau să vă povestesc puţin despre ziua de duminică …
Cu tot cu kinderi ne-am deplasat dis de dimineaţă la Câmpul Cetăţii , unde ca în fiecare an are loc Parada Baloanelor cu aer cald. Un eveniment mai neobişnuit, care nu merită ratat…. a fost pe placul tuturor , mici şi mari..

Să vă spun care erau atracţiile principale , după care trec bineînţeles la preparatele culinare specifice locului.


In primul rând zborul cu balonul… scump… 
decât bani aruncaţi mai bine un păstrăv bine preparat. 

Hanurile din zona sunt specializate în : păstrăv la grătar, 
păstrăv fript în ulei , rondele sau file de păstrăv. 

Extraordinară prepararea păstrăvului .
http://www.halaszcsarda.ro

Fiind în zonă am făcut şi o vizită la păstrăvăria locală, care a fost pe placul kinderilor . Pentru ăla micu’ a fost puţin mai neplăcut deorece era în cărucior şi a simţit fiecare piatră din drum ( neamenajat pentru asemenea vehicule).
Am înţeles de la unii , alții că ieri s-ar fi servit şi ceva gulash unguresc , din păcate noi nu am mai avut norocul de a gusta şi acest preparat , dar în schimb am văzut în toată măreţia lui  un porc la proţap. Nu este o imagine plăcută pentru copii, dar extrem de gustos.
In timp ce bucătari mai mult sau mai puţin pricepuţi se întreceau în prepararea diferitelor specialităţi , unii vizitatori au preferat să încerce atracţiile oferite de organizatori.
Bungee Jumping-ul era la mare căutare. Dacă te uitai în sus mai tot timpul era cineva urcat în „cuşca” de la macara. Bineînţeles a venit şi întrebarea copiilor: 
” mama, mama  oare de ce se aruncă în cap??? şi răspunsul care a venit imediat: 
                                                                                               ” cred că nu le-a plăcut mâncarea”.

Dar să nu uităm de zboruri cu deltaplane şi parapante cu motor.

Dar să revenim la partea culinară. 
După toate preparatele culinare „grele” bineînţeles găseai şi deserturi.
Nu putea să lipsească vestitul cozonac secuiesc.
cu diferite arome
Sau puteai servi o îngheţată naturală de la Gelateria da Michelle
Şi restul vă las să descoperiţi singuri…la anu’..
Un singur sfat : nu vreau să fiu rea…dar dacă nu vreţi să vă simţiţi  în propria ţară ca pe un meleag străin , mergeţi însoţit de un vorbitor de limbă maghiară. Am vazut câteva secvenţe în care bariera lingvistică le-a cam dat planurile peste cap participanţilor la acest eveniment.

Mulţumesc pentru vizită !!!!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.