Brioșe cu piersici și crumble de nuci

Muffins cu piersici - Bucătăria familiei mele-www.alexjuncu.ro

 

Brioșe cu piersici

A trecut ceva vreme de când copiii mei nu au mai cerut brioșe. Brioșe cu piersici. Dar acum că a început școala e nevoie să aibă în pachețel câte ceva dulce homemade.

Și dacă tot le-am făcut lor mi-am spus că poate iți prinde bine să știi ce să îi mai pui în pachețel omulețului atunci când pleacă dimineața la școală.

 


Muffins cu piersici și crumble de nuci

ingrediente pentru o tavă de 6 

  • 110 gr făină
  • 50 gr zahăr
  • 1 linguriță praf de copt ( 6-7 gr)
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • esență vanilie
  • un vârf cuțit sare
  • 50 gr unt topit
  • 30 ml lapte
  • 1 ou
  • 1 piersică mare ( proaspătă sau din conserva)
  • 1 linguriță suc de lămâie proaspăt stors

 

 

Crumble de nuci

  • 1/4 cană amestec de nuci 
  • 30 gr zahăr brun
  • 1 linguriță făină
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • 1 lingură unt topit

 

 

Preîncălzește cuptor la 180 grade C. Dacă ai hârtii de brioșe așează-le frumușel în tavă. Dacă nu ai atunci le faci din hârtie de copt.

Cum faci toppingul de nuci? Easy peasy.

Amesteci împreună toate ingredientele și dai deoparte.

Cum faci brioșe cu piersici?

Într-un bol adaugi făina cernută, zahărul, scorțișoară, praful de copt și sarea.  Amesteci ingredientele uscate cu o furculiță și dai deoparte.

Adaugi apoi în bolul mixerului ingredientele umede: lapte, ouă, unt topit și vanilia. Mixezi până la omogenizare. 

Eu am folosit piersici din conservă, astea sunt fără sâmburi și fără coajă. Dacă folosești piersici proaspete atunci curăță-le de coajă, scoate sâmburele și taie cuburi.

 

 

Adaugi aluatul umed peste ingrediente uscate. Amesteci până obții un aluat fin.  Acum adaugi piersica și mai învârți telul de două-trei ori.

 

 

Umpli formele de brioșe cu aluat, 3/4 din formă. Lași loc pentru topping. În fiecare formă cu aluat adaugi o linguriță de topping deasupra.

 

 

Dai la cuptor cca 20-25 minute.

Când brioșele au trecut testul scobitorii sunt gata.

 

 

Lași 5 minute să se răcească în tavă, apoi transferi pe un suport de prăjituri. 

 

 

Lași să se răcească complet înainte de servire.   

 

 
Un adevărat răsfăț în pachețelul de școală.

 

 

Brioșe cu piersici și crumble de nuci

mai 20

By:

Ingredients
  • Ingrediente pentru o tavă de 6
  • 110 gr făină
  • 50 gr zahăr
  • 1 linguriță praf de copt ( 6-7 gr)
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • esență vanilie
  • un vârf cuțit sare
  • 50 gr unt topit
  • 30 ml lapte
  • 1 ou
  • 1 piersică mare ( proaspătă sau din conserva)
  • 1 linguriță suc de lămâie proaspăt stors
  • CRUMBLE DE NUCI
  • 1/4 cană amestec de nuci
  • 30 gr zahăr brun
  • 1 linguriță făină
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • 1 lingură unt topit
Directions
  • Step 1 Preîncălzește cuptor la 180 grade C. Dacă ai hârtii de brioșe așează-le frumușel în tavă.
  • Step 2 CUM FACI TOPPINGUL DE NUCI? Amesteci împreună toate ingredientele și dai deoparte.
  • Step 3 CUM FACI MUFFINS CU PIERSICI? Într-un bol adaugi făina cernută, zahărul, scorțișoară, praful de copt și sarea. Amesteci ingredientele uscate cu o furculiță și dai deoparte.
  • Step 4 Adaugi apoi în bolul mixerului ingredientele umede: lapte, ouă, unt topit și vanilia. Mixezi până la omogenizare.
  • Step 5 Eu am folosit piersici din conservă, astea sunt fără sâmburi și fără coajă. Dacă folosești piersici proaspete atunci curăță-le de coajă, scoate sâmburele și taie cuburi.
  • Step 6 Adaugi aluatul umed peste ingrediente uscate. Amesteci până obții un aluat fin. Acum adaugi piersica și mai învârți telul de două-trei ori.
  • Step 7 Umpli formele de brioșe cu aluat, 3/4 din formă. Lași loc pentru topping. În fiecare formă cu aluat adaugi o linguriță de topping deasupra.
  • Step 8 Dai la cuptor cca 20-25 minute.
  • Step 9 Când brioșele au trecut testul scobitorii sunt gata.
  • Step 10 Lași 5 minute să se răcească în tavă, apoi transferi pe un suport de prăjituri.

 

 

 

Mai mult muffins aici sau pe pagina de FB.

 


Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.