|
Bruschete cu vinete şi roşii la grătar , învăluite în „parfum” de usturoi şi busuioc |
Nu știu alții cum sunt , dar eu când mă gândesc la o felie de pâine ușor prăjită, frecată cu usturoi şi stropită cu ulei de măsline aromat, însoțită de ingrediente simple şi gustoase , mâncată cu mâna , îmi vine o poftă nebună de viață. Nu poți greși cu acest preparat , bruschetele sunt crocante, aromate şi ușoare. O rețetă mai veche , dar de care nu mă pot sătura.
Pentru 2 persoane aveți nevoie de :
2 vinete de mărime medie
2-3 roșii
10-15 frunze de busuioc proaspete
4 felii de pâine
75-100 gr. brânză feta
2-3 căței de usturoi
ulei extravirgin de măsline (aromatizat cu busuioc)*
|
Bruschete cu vinete şi roşii la grătar , învăluite în „parfum” de usturoi şi busuioc |
Spălați vinetele şi roșiile şi tăiați-le rondele groase ( cam 1 cm). Curățați usturoiul , apoi spălați, uscați şi rupeți cu mâna frunzele de busuioc. Să nu uitați să păstrați câteva frunze întregi pentru decorul final.
|
Bruschete cu vinete şi roşii la grătar , învăluite în „parfum” de usturoi şi busuioc |
Vinetele: Ungeți-le cu puţin ulei şi așezați-le pe grătarul încins. Ca să nu se înnegrească prea tare, întoarceți-le cât mai des. Când sunt gata scoateți-le pe un platou. Sărați şi presărați deasupra busuioc şi usturoi tocat ( nu toată cantitatea , să lăsați şi pentru roșii). Stropiți vinetele cu ulei , acoperiți-le cu folie transparentă şi lăsați-le să se odihnească timp de o oră.
Găsiți ceva de făcut între timp.
|
Bruschete cu vinete şi roşii la grătar , învăluite în „parfum” de usturoi şi busuioc |
Cam cu 10 minute înainte de a descoperi vinetele vă ocupați şi de roșii: Se sărează şi se piperează după gust. Rondele de roșii condimentate se așează pe grătarul încins şi se frig câte 5 minute pe fiecare parte.
|
Bruschete cu vinete şi roşii la grătar , învăluite în „parfum” de usturoi şi busuioc |
Pe acelaşi grătar prăjiți şi pâinea , dacă vă este mai comod folosiți un toaster, pe care o frecați apoi cu usturoi pentru aromă.
|
Bruschete cu vinete şi roşii la grătar , învăluite în „parfum” de usturoi şi busuioc |
A trecut ora de marinare şi este cazul să aranjați masa.
Rondele de roșii le-am așezat deasupra feliilor de pâine prăjită, le-am stropit cu puţin ulei de măsline aromat şi le-am decorat cu feliuțe de usturoi şi busuioc.
Feliile de vinete le întoarceți şi le așezați pe farfurie alternându-le cu feta. Ornați cu busuioc şi serviți.
|
Bruschete cu vinete şi roşii la grătar , învăluite în „parfum” de usturoi şi busuioc |
Să aveţi o poftă mare !!!
Un ultim sfat: Bruschetele trebuie montate cu puțin timp înainte de a fi consumate, altfel riscați să se înmoaie și capătă un aspect deloc apetisant.
*Tip: Uleiul aromatizat cu busuioc l-am făcut în casă: Într-o sticlă sau borcan puneți o cantitate mare de busuioc proaspăt spălat şi uscat. Umpleți recipientul folosit cu ulei de măsline extravirgin şi lăsați la macerat vreo 2 săptămâni. Dacă doriți îl puteți strecura înainte de folosire.
Succes Alex!
Reteta e minunata!O voi incerca si eu! 😉
nu mai am rabdare…de abea astept vara …gratare…soare…
te pup
O bunatate ai pregatit.Bafta multa.
Multumesc , multumesc…