O rețetă care nu necesită nici o introducere. Este suficient să te uiți la fotografii ca să-ți dai seama cât este de gustoasă minunea. Cake cu mascarpone și fructe negre de pădure!!
INGREDIENTE
- 150 gr. unt
- 250 gr. zahăr
- 2 ouă
- 225 gr. mascarpone
- 225 gr. smântână pentru frișcă neîndulcită
- 250 gr. făină
- 10 gr. praf de copt
- esență de vanilie
- afine și mure
ICING
- 85 gr. cream cheese
- 16 gr. unt la temperatura camerei
- 200 gr. zahăr pudră
- 30 ml. suc lămâie proaspăt stors
METODA
- Preîncălziți cuptorul la 180 grade. Ungeți cu unt și tapetați cu făină tava pe care doriți să o folosiți.
- În bolul mixerului adăugați untul și zahărul. Mixați până obțineți o cremă pufoasă.
- Adăugați ouăle și esență de vanilie și mixați în continuare.
- Adăugați apoi smântână și mascarpone și mixați până la încorporare.
- Adăugați făina și praful de copt și mixați până obțineți un aluat pufos și cremos.
- Turnați aluatul obținut în tava unsă și dați la cuptor vreo 60min. până scobitoarea introdusă în mijlocul tăvii iese curată.
- Lăsați să se răcească în tavă și întoarceți pe platoul de servire.
Pregătiți icingul : Amestecați toate ingredientele până obțineți un amestec omogen.
Ornați după bunul plac și serviți. (vedeți foto) Cake cu mascarpone si fructe negre de padure
Asta e felia meaaaaa !!
Behind the scenes
Alte rețete asemănătoare:
Muffins cu afine si mascarpone
Cheesecake vegan cu fructe de pădure, granola și semințe de Chia
Dutch baby pancake cu Zmeura, Ciocolata și Menta
- 150 gr. unt
- 250 gr. zahăr
- 2 ouă
- 225 gr. mascarpone
- 225 gr. smântână pentru frișcă neîndulcită
- 250 gr. făină
- 10 gr. praf de copt
- esență de vanilie
- afine și mure
- 85 gr. cream cheese
- 16 gr. unt la temperatura camerei
- 200 gr. zahăr pudră
- 30 ml. suc lămâie proaspăt stors
- Preîncălziți cuptorul la 180 grade. Ungeți cu unt și tapetați cu făină tava pe care doriți să o folosiți.
- În bolul mixerului adăugați untul și zahărul. Mixați până obțineți o cremă pufoasă.
- Adăugați ouăle și esență de vanilie și mixați în continuare.
- Adăugați apoi smântână și mascarpone și mixați până la încorporare.
- Adăugați făina și praful de copt și mixați până obțineți un aluat pufos și cremos.
- Turnați aluatul obținut în tava unsă și dați la cuptor vreo 60min. până scobitoarea introdusă în mijlocul tăvii iese curată.
- Lăsați să se răcească în tavă și întoarceți pe platoul de servire.