- o cutie cannelloni
- șuncă
- telemea
- brânză vaci
- cașcaval
- ceapa verde, usturoi ( dacă aveți legume înghețate sau niște ardei , ar merge de minune)
- oregano, sare , piper
- sos roșii
- ulei măsline
Să începem: într-un vas pun toate ingredientele și le amestec bine: telemeaua, cașcavalul ras, brânza de vaci, șunca tăiată bucatele , ceapa și usturoiul mărunțite,oregano.
Dupa ce le-am amestecat bine adaug sos de roșii, ulei de măsline, sare , piper după gust. Daca compoziția este prea tare se poate adăuga smântâna.
Cannellonii se fierb după instrucțiunile de pe ambalaj sau cum fac eu. Se fierb în apa cu sare, timp de 4 minute. Dupa care se scot din apa și se ung cu ulei de măsline pentru a ii împiedica sa se lipească intre ei și se lasă sa se răcească.
Următorul pas este umplerea pastelor cu compoziția făcută cu ajutorul unei lingurițe, cu grija și fără a îndesa pentru a nu se desface la copt.
Sa nu uitam de sos .
Aceasta e tehnica mea de a face sos Bechamel fără cocoloașele ( dar nu este problema nici dacă apar , se poate trece sosul prin sita și cocoloașele dispar) . Secretele ar fi :
– focul mic
– un tel
– laptele fierbinte
– se amesteca mereu în sos
- Se topește untul pe foc mic într-o craticioara.
- Se adauga faina și se amesteca bine cu telul pana obținem o crema
- Începem sa adăugăm lapte, încet… ca la maioneza.Amestecam continuu. Si tot asa: turnam puțin lapte, incorporam cu telul, iar lapte, iar amestecam, pana se termina laptele .
- Lăsați la fiert sosul încă 1 minut amestecând mereu.
- Se condimentează cu sare și piper și eventual puțina nucșoară. Daca doriți ceva mai special puteți adauga cât încă este pe foc și cașcaval. Eu l-am vrut un sos simplu.
Se încălzește cuptorul la 180 grade .Si acum sa terminam de așezat cannelloni. Deci dupa ce ati asezat primul rand se toarna sos, apoi încă un rând se paste și iarăși sos.Totul este în funcție de tava și de câte paste a-ți fiert / umplut.Deasupra eu am pus cașcaval ras și oregano.
Se acoperă și se da la cuptor vreo 20 de min. , după care se lasă descoperit încă vreo 10-15 min., pana face crusta.
Gata. Se poate servi asa cum este sau cu sos de roșii.
Sa aveţi pofta !!!
Am incercat reteta si este minunata, sper in colaborare