Ieri am pregătit cordon bleu din carne de vițel.Şi am stat cam juma de oră să mă gândesc la o garnitură .
Am căutat pe google diferite garnituri dar nici una nu m-a făcut să spun : Da , asta este….
Dar mi-am adus aminte că în studenție mâncam cu plăcere la un restaurat din Cluj un anume așa zis aperitiv: cartofii țărănești sau aurii și tare îmi mai plăceau..Aşa că i-am dat bice….
Eu am folosit :
– un kg de cartofi ( în general pentru acest tip de garnitură se folosesc cartofi noi – dar nu aveam aşa că nu am folosit …..)
– 2-3 lingurițe boia dulce ( sau iute , sau o combinație din cele două)
– 4 linguri de sos de soia
– câteva linguri de ulei de măsline
– 3-4 căței usturoi
– sare , piper, oregano
– 2-3 lingurițe boia dulce ( sau iute , sau o combinație din cele două)
– 4 linguri de sos de soia
– câteva linguri de ulei de măsline
– 3-4 căței usturoi
– sare , piper, oregano
Am curățat de coajă cartofii și i-am tăiat în bucăți , de fapt erau mai mult jumătăți de cartofi.I-am pus la fiert vreo 10 min. cât să se înmoaie puțin.( să aveți grijă să nu se fiarbă pentru că se vor face piure) .I-am scos din apă și i-am strecurat , și i-am lăsat vreo 10 min. să se răcească și să se usuce puţin la aer ( am observat că dacă nu sunt uzi , boiaua se prinde mai bine de ei).
I-am așezat într-un vas și am adăugat peste ei : 4 linguri de sos de soia, boiaua , uleiul de măsline și usturoiul tocat, sarea și piperul. Am amestecat cu o spatulă de silicon , cu mare grijă să nu stric cartofii.
După ce toate ingredientele s-au ” lipit” de cartofi îi așezați într-o tavă și îi băgați la cuptor preîncălzit vreo 20 min. până fac crustă.
Si cam asta este tot.
Poftă bună !!!!!!
Mulţumesc pentru vizită !!!!