Cartofi aurii » Bucătăria familiei mele
Ieri am pregătit cordon bleu din carne de vițel.Şi am stat cam juma de oră să mă gândesc la o garnitură .
Am căutat pe  google diferite garnituri dar nici una nu m-a făcut să spun : Da , asta este….
Dar mi-am adus aminte că în studenție mâncam cu plăcere la un restaurat din Cluj un anume așa zis aperitiv: cartofii țărănești sau aurii  și tare îmi mai plăceau..Aşa că i-am dat bice….
 Eu am folosit :
 – un kg de cartofi ( în general pentru acest tip de garnitură se folosesc cartofi noi – dar nu aveam aşa că nu am folosit …..)
– 2-3 lingurițe boia dulce ( sau iute , sau o combinație din cele două)
– 4 linguri de sos de soia
– câteva linguri de ulei de măsline
– 3-4 căței usturoi
– sare , piper, oregano
Am curățat de coajă cartofii și i-am tăiat în bucăți , de fapt erau mai mult jumătăți de cartofi.I-am pus la fiert vreo 10 min. cât să se înmoaie puțin.( să aveți grijă să nu se fiarbă pentru că se vor face piure) .I-am scos din apă și i-am strecurat , și i-am lăsat vreo 10 min. să se răcească și să se usuce puţin la aer ( am observat că dacă nu sunt uzi , boiaua se prinde mai bine de ei).
 

 I-am așezat într-un vas și am adăugat peste ei : 4 linguri de sos de soia, boiaua , uleiul de măsline și usturoiul tocat, sarea și piperul. Am amestecat cu o spatulă de silicon , cu mare grijă să nu stric cartofii.
După ce toate ingredientele s-au ” lipit” de cartofi îi așezați într-o tavă și îi băgați la cuptor preîncălzit vreo 20 min. până fac crustă.
Si cam asta este tot. 
Poftă bună !!!!!!

    Mulţumesc pentru vizită !!!!


    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.