- câți cartofi noi doriți
- ulei de măsline , unt
- mult usturoi ( poate faceți și un mujdei lângă ???? )
- oregano, busuioc
- 1-2 linguri mălai
- sare, piper
3. Cartofii… Îi spălați și cu ajutorul unui cuțit care taie bine îi tăiați felii dar nu de tot ( ca un evantai ), cam ca în poză.
4. Cartofii astfel feliaţi se ung cu amestecul de ulei .Eu am tăvălit fiecare cartof prin uleiul aromat și apoi i-am așezat în tava pentru copt. Odată așezați în tavă împreună cu tot amestecul de ulei, se presară puțin mălai deasupra lor și se mai acoperă cu câteva feliuțe de unt .
5. Acestea fiind spuse se dau la cuptor vreo 40 min. până se rumenesc bine. In tot acest timp urmăriți evoluția lor și dacă considerați că este necesar cu ajutorul unei linguri mai stropiți-i din când în când cu sosul format în tavă.
6. Dacă sunteți fan al usturoiului faceți separat și niște mujdei cu care stropiți din belșug cartofii când sunt gata.
Eu am făcut mujdei cu smântână pe care l-am servit separat.