Castraveți în oțet - bulgărești » Bucătăria familiei mele
Castraveți în oțet – bulgărești

Castraveți în oțet – bulgărești

0 Comments

 

 
Cum murăturile sunt nelipsite de pe mesele noastre, mai ales când vine frigul şi deoarece au apărut pe piață castraveții aceia mici, cu semințe mai puține și mult mai gustoși decât cei care apar toamna,  astăzi facem castraveți bulgărești, adică clasicii castraveți în oțet.

Ingrediente pentru un borcan de 800 gr. :

* castraveți proaspeți, tari, de un verde închis, fără pete şi lovituri, de dimensiuni mici
*   80 ml oţet din vin
* câteva felii de morcov
*   1 linguriţă zahăr
*   1 linguriţă sare
*  1 linguriţă boabe muştar
*   ceapă albă tăiată rondele
* cimbru şi mărar ( poate fi şi uscat şi proaspăt)
*   10-12 boabe de piper
*   1-2  foi de dafin
*   1-2 căţei de usturoi
*   apă cât cuprinde

Castraveții spălați bine şi aleși după dimensiuni, se așează în borcan ( spălat , curat) în picioare, fără a-i înghesui prea tare.
 
 
Adăugaţi apoi feliile de ceapă şi morcov, usturoiul, apoi toate mirodeniile, zahărul, oţetul şi sarea. Se completează cu apă până sus.
 
 
 Puneţi capacul şi înfiletaţi bine.
 Ca să se dizolve ingredientele agitaţi puţin borcanul .
Se fierb borcanele în bain-marie 30 de minute. Ca să nu aveţi neplăceri pe fundul vasului în care puneţi borcanele la fiert aşezaţi mai întâi un prosop de bucătărie. 
Timpul se calculează din momentul în care apa în care fierb borcanele începe să clocotească.
După ce s-a scurs timpul se scot borcanele din oală şi se aşează pe un prosop cu capacul în jos (cam 2 ore) acoperite cu o pătură. Când s-au mai răcit se întorc în poziţia normala , se acoperă din nou şi se lasă să se răcească de tot.
 Se păstrează în spaţii răcoroase.
 
 
Tip: Dacă doriţi să se mureze mai repede tăiaţi capetele castraveţilor.
  Am pus pentru prima dată castraveţi după această reţetă acu’ 3 luni. Borcanul deschis este gata murat şi are un gust super.
 
 
Spor la treabă şi să aveţi poftă !!!

update 2012

 
 
 
 

 


Related Posts

Castraveti covasiti

Castraveti covasiti

Scroll for english Din câte ştiu eu acest tip de murături este specific ardelenilor, dar cu siguranță toată lumea a auzit de ei. Rețeta este super simplă și în 5 zile aveți murături de te lingi pe degete. Castraveți covăsiți un borcan curat, mare şi încăpător castraveți tari, nu foarte […]

Castraveţi covăsiţi  … adică din ăia de se fac la soare

Castraveţi covăsiţi … adică din ăia de se fac la soare

      Știu că sunt off season, dar vor urma câteva postări cu reţete şi preparate pe care le-am realizat în vacanţă… Şi sunt sigură că dacă aştept până la anul când vor fi de actualitate , cu siguranţă voi pierde pozele sau se va întâmpla ceva cu sau în calculatorul meu.  Aşa că eu le postez acum şi voi le folosiţi când veţi avea […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.