Foarte ușor de preparat și foarte gustos.
Noi am făcut de 2 ori săptămâna aceasta pentru ca place și pentru că „cineva” a fost la cumpărături și a cumpărat cantități duble de ingrediente.
Cantitățile sunt pentru o tava de chec:
Pentru blat:
100 gr. biscuiți
50 gr. unt topit
Pentru cheesecake:
300 gr.brânză Philadephia
100 gr.smântână dulce
1 linguriță esență de vanilie
90 gr. zahar brun
1 lingura faina
1 ou
Pentru glazura:
5 linguri gem fără semințe
150 gr. amestec fructe de pădure
1. Se încălzește cuptorul la 180 grade. Se unge o forma de chec . Eu am folosit o forma de silicon asa ca am scăpat de uns și de hârtie de copt. Biscuiții se fărâmițează ( si aici fiecare folosește metoda proprie : cu sucitorul , cu robotul de bucătărie etc.). Peste aceștia se adauga untul topit și se amestecă bine.Se aseaza amestecul in forma de chec si se preseaza foarte bine.
2.Se bat branza , smantana, vanilia si zaharul pana cand amestecul e neted apoi se adaugă amestecând făina şi ouăle până când amestecul este din nou neted -folosiți mixer ca e mult mai ușor decât cu mana. 
 Se toarnă amestecul în forma şi se nivelează .
Se pune forma la cuptor pentru 10 minute, apoi se dă temperatura la 120 grade şi se mai țin încă o oră şi 20 de minute sau până când chessecake-ul devine puțin elastic la mijloc. Se oprește focul şi o lași sa se răcească în cuptor cu ușa închisă încă vreo 5, 6 ore , apoi se bagă la frigider.
 
3.Pentru glazură, se topeşte gemul într-o crăticioară la foc mic cu suficientă apă pentru a obţine un sos. Apoi se lasă la răcit. Se pun fructele de pădure deasupra prăjiturii şi se toarnă peste ele sos.Fiind iarna am folosit fructe de pădure înghețate , dar și aşa acest desert a fost un deliciu.

Pofta buna .

Mulţumesc pentru vizită !!!!


2 thoughts on “cheesecake cu fructe de pădure – prima încercare”

  • Arata perfect!!! Cred ca a fost foaaaarte delicioasa prajitura!!! Trebuie sa o fac si eu, cat mai repede 🙂

  • A fost extraordinara…si eu am vazut poza pe o coperta de revista si nu m-am rabdat pana nu am incercat-o..si este foarte usor de preparat…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.