Mozarella Granarolo
Ce pot să vă spun?? Mi s-a propus să o includ în cina mea și să pregătesc ceva care să-i scoată în evidență adevărata valoare.
Știți cum e mozzarella asta ?? belea… gustoasă, cremoasă și lăptoasă, cu textura moale, suplă. Mozzarella Granarolo este o brânză semi-moale care merge introdusă în foarte multe preparate, este un produs sănătos, fără conservanți, obținută din lapte de o calitate superioară.
Ciabatta cu mozzarella Granarolo, smochine, roșii și prosciutto
Ingrediente
- 2 mini Ciabatta
- 4-5 linguri pesto
- 2 mingi mozzarella Granarolo de 100 gr.
- după preferințe: 2-3 smochine proaspete, feliate sau 1-2 roșii mari sau roșii cherry
- 8 felii prosciutto
- frunze de busuioc proaspăt
- sare și piper
Mod de preparare
1. Aranjați grătarul în mijloc cuptorului și preîncălziți la 200 grade C.
2. Între timp construiți sandwich-urile. Tăiați în jumătate fiecare ciabatta. Ungeți bine cu pesto ambele părți, baza și capacul. Dacă nu aveți pesto și vă este foarte greu să faceți, folosiți ulei de măsline.
3. Pe baza fiecărui sandwich adăugați mozzarella ruptă în bucăți. Asezonați cu sare și piper.
4. Peste mozzarella adăugați feliile de smochine ( sau roșii ), prosciutto și frunzele de busuioc.
5. Închideți sandwich-ul și dați la cuptor.
6. În maxim 10 minute vă veți putea desfăta papilele gustative cu ceva minunat.
7. Serviți imediat.
… simple, easy, fresh and irresistible ツ
Poftă bună !!!
Alte retete : Gnocchi de cartofi (homemade) cu mozzarella, roșii și bacon !!!
- 2 mini Ciabatta
- 4-5 linguri pesto
- 2 mingi mozzarella Granarolo de 100 gr.
- după preferințe: 2-3 smochine proaspete, feliate sau 1-2 roșii mari sau roșii cherry
- 8 felii prosciutto
- frunze de busuioc proaspăt
- sare și piper
- Aranjați grătarul în mijloc cuptorului și preîncălziți la 200 grade C.
- Între timp construiți sandwich-urile. Tăiați în jumătate fiecare ciabatta. Ungeți bine cu pesto ambele părți, baza și capacul. Dacă nu aveți pesto și vă este foarte greu să faceți, folosiți ulei de măsline.
- Pe baza fiecărui sandwich adăugați mozzarella ruptă în bucăți. Asezonați cu sare și piper.
- Peste mozzarella adăugați feliile de smochine ( sau roșii ), prosciutto și frunzele de busuioc.
- Închideți sandwich-ul și dați la cuptor.
- În maxim 10 minute vă veți putea desfăta papilele gustative cu ceva minunat.
Alex ce sa spun ….m-ai dat gata!!!!Pe bune fata draga!!
Postarea ta m-a lasat cu gura cascata,de prezentare …nici nu mai am cuvinte.Felicitari!
Iti ziceam si pe Facebook ca datorita postarii tale ochii mei o sa caute prin supermarket-uri numa’ branza Granorolo,asa de tare m-ai convins:-)
Bun,bun sa revin la treburi serioase si sa te pun pe tine la treaba,caci la ce misto treaba faci si la cat de bine ai scos in evidenta mozzarella asta supla si bella e musai nu?
Ei bine eu mi-as dori de la tine o reteta cu fructe.
Da,da propunerea mea pentru tine este sa faci ceva cu fructe si mozzarella Granarolo. Mmmmm, parca simt aroma pana aici.Ei, ce zici merge?
Daca nu,sa sti ca io ma multumesc si cu o pizza generoasa de aia super-mega-tare cum numa tu sti sa faci.
Sa mai zic?Deocamdata o las asa,nu vreau sa strigi dupa mine ca te pun la treaba:-)))))
Abia astept sa vad cu ce o sa imi incanti privirea,ca gustul si festinul va fi doar al tau ,iar eu voi sta pofticioasa si voi privi cu nesat la bunatatile pe care le vei posta.
Spor la treaba si spor si noua!Sa gatim cu Granarolo!!!!!
Felicitari din nou,esti bestiala!
Bravo…bravo…bravoo…etc…bravo!
Pupacesc!!!
Fata draga, ca de obicei comentariile tale ma lasa cu gura cascata.Iti multumesc din suflet pentru cuvintele minunate.
Provocarea ta este ceva ce ma pune pe ganduri !!! Multumesc mult si te astept la concurs!
Pup cu drag!
pam pam uite si primul meu preparat http://angi-food.blogspot.ro/2013/09/smochine-umplute-cu-mozzarella.html
Alex draga mea, eu sunt nebun dupa semintele de pin prajite…Ce zici daca le-ai adauga langa mozzarella ???
Ar fi asta o provocare pentru tine??
Draga Marius, ca si rezolvat…
Buna Alex. Esti intotdeauna o inspiratie pentru mine.
Ce zici de o salata racoritoare cu mozzarella sau de ce nu ceva dulce !?
Te pup cu drag !
Paula cred ca ar putea iesi ceva demential!!!
ce bine arataaaa!! eu propun o tarta cu carciofi si mozzarella !!!
Oana, imi place mult propunerea ta !!!
Buna.Incerci ceva cu paste ?
Multumim
O super idee…Lili multumesc !!
Buna Alex,
Vroiam sa-ti spun ca m-ai lasat cu gura cascata cu pozele. Felicitari.
Ca sugestie ar fi mozzarella si fructe.
Spor si voie buna,
Ilinca te pup. Dupa cum se arata va fi musai sa fac ceva cu fructe.
Gnocchi de casa, rosii si un strat sanatos de mozzarella deasupra! 🙂
Mmmmmm… George sa stii ca tare mi-ai facut pofta de o portie de gnocchi de cartofi la cuptor cu mozzarella !!! Si e si pe placul meu: simple, easy, fresh and irresistible ツ… Mdaaa cred ca avem un castigator !!!
Sper sa va placa salata mea.
http://laverainbucatarie.blogspot.ro/2013/09/insalata-di-risosalata-de-orez.html
cred ca a fost deosebita !!!
Buna Alex,
Iti dai seama ca nu m-am putut opri la un singur preparat
http://angi-food.blogspot.ro/2013/09/snack-de-toamna.html
concursul asta este grozav! m-ai inspirat nu gluma http://angi-food.blogspot.ro/2013/09/salata-cu-smochine-si-mozzarella.html
Vin si eu la concurs.. (doar am promis)
http://furnicutzabucatar.blogspot.ro/2013/09/oua-de-rata-in-crusta-de-pesmet.html
te-ai lasat asteptata, nu gluma !!!
si cu asta gata http://angi-food.blogspot.ro/2013/09/bruschete-cu-mozzarella-si-masline.html
Nu am cuvinte…Angelica draga mea esti extraordinara si nemaipomenita !!!!
Pe ultima suta de metri, ma inscriu si eu in concurs: http://pemasadinbucatarie.blogspot.ro/2013/09/salata-cherry-cu-mozzarella-si-rucola.html
As vrea deserturi cu mozzarella 😉
Comentariul meu de ieri vad ca nu a aparut…o fi in spam??
era in spam … dar l-am recuperat !!!
Bine ai venit !!!
Oh, Doamne ajuta! Asa patesc mereu cand folosesc netul de pe stick 😛
Iu-huuuu!!!!O sa gatesc cu mozzarella la discretie!!!
Mersi mult Alex si multumesc si lui Granarolo!!
Aveam de gand sa pregatesc atatea retete cu Granorolo, dar tare iute au trecut mingiutele alea delicioase.Acum pot sa le pun in practica…sunt happy!
Mersi again!!!
Ah, sa nu uit ce-i mai important,abia astept postarea ta cu gnocchi care suna mega delicios,ai facut o alegere tare buna!
Puuuup!
Angelica draga sa-ti fie de bine…Te pup si stai aproape ..vine si reteta de gnocchi !!
De asta aveam nevoie, de idei pentru ca micul dejun sa fie cat mai hranitor, atragator si gustos. Retetele tale arata minunat, le voi incerca, insa aceasta mi se pare deosebita, m-a impresionat si cu siguranta, va fi pe placul copilului, care in general este foarte mofturos.
astept sa-mi spui care a fost reactia 🙂
Heii, ciabatta de unde e? Din ce magazin?
Lidl 🙂