Gnocchi de cartofi cu mozzarella Granarolo, rosii si bacon »
Gnocchi de cartofi cu mozzarella Granarolo, rosii si bacon

Gnocchi de cartofi cu mozzarella Granarolo, rosii si bacon

6 Comments

gnocchi cu mozzarella

coperta gnocchi

  Și dacă tot s-a terminat concursul Granarollo ar fi frumos să dau curs provocării lansate cu ocazia lui.

Chiar dacă propunerile voastre au fost atât de numeroase, pentru care vă mulțumesc încă o dată, am decis să fac ceva care să fie și pe placul copiilor mei. Nu vă supărați cei care ați dorit și niște fructe lângă Mozzarella Granarolo. Va veni și vremea acelor rețete.

cupa de inghetata

Ingrediente:

  • 300-400 gr. gnocchi de cartofi
  • 1-2 bile de Mozzarella Granarolo
  • câteva felii de bacon tăiate în bucăți mari
  • 300-400 gr. roșii (diverse soiuri, forme și culori)- în funcție de mărimea lor, tăiați unele în jumătate, altele în sferturi, opturi sau lăsați-le întregi
  • 2 căței usturoi, tocați
  • un pumn sănătos de parmezan ras
  • 1 lingură sos de roșii
  • 2 lingurițe oțet balsamic
  • o crenguță de cimbru proaspăt
  • sare de mare și piper proaspăt râșnit

 ingrediente

Metoda:

1. Dacă vă decideți să faceți gnocchi în casă nimic mai simplu. Pentru 2 persoane eu folosesc: 0,5 kg cartofi fierți + 150 gr. făină + un gălbenuș + nucșoară și sare. După ce i-ați făcut îi lăsați deoparte la uscat, până le vine rândul.

gnocchi_de_cartofi_original

2.  Preîncălziți cuptorul la 200 grade C.

3.  Puneți la fiert apă cu sare și fierbeți gnocchi până încep să plutească.

4.  Pregătiți sosul. Într-o tigaie (care merge la cuptor) puneți baconul la prăjit până devine crispy și se topește grăsimea. Îndepărtați o parte din grăsimea lăsată de bacon și adăugați usturoiul. Amestecați vreo 30 sec. și adăugați roșiile, oțetul balsamic, sosul de roșii și cimbru. Asezonați cu sare și piper. Acoperiți  cu capac și lăsați sa fiarbă vreo 5-10 minute.

5.  Cu ajutorul unei spumiere transferați gnocchi fierți în sosul format în tigaie. Agitați puțin astfel încât să se combine frumos toate aromele.

2_original

6.  Acoperiți gnocchi cu mozzarella și presărați parmezan.

before

7.  Dați la cuptorul preîncălzit aproximativ 10 minute până mozzarella se topește și începe să facă bulbuci pe margine.

8.  Scoateți din cuptor și lăsați să se odihnească 5 minute înainte de servire.

gnocchi de cartofi

Poftă mare !!

gnocchi de cartofi cu mozzarella

gnocchi_cu_mozzarella_original

I Luv U All 🙂

mozzarella granarolo

 

 

 


Related Posts

Ciabatta cu mozzarella Granarolo, smochine, rosii si prosciutto

Ciabatta cu mozzarella Granarolo, smochine, rosii si prosciutto

  Mozarella Granarolo  Ce pot să vă spun?? Mi s-a propus să o includ în cina mea și să pregătesc ceva care să-i scoată în evidență adevărata valoare.   Știți cum e mozzarella asta ?? belea… gustoasă, cremoasă și lăptoasă, cu textura moale, suplă. Mozzarella Granarolo […]

Brioșe pentru mic dejun / Bacon & Cheese Baked Egg Cups

Brioșe pentru mic dejun / Bacon & Cheese Baked Egg Cups

Reteta muffin sau briose pentru micul dejun. Cateva oua, bacon, niste legume, branzeturi si aveti cel mai delicios mic dejun. Baked Egg Cups



6 thoughts on “Gnocchi de cartofi cu mozzarella Granarolo, rosii si bacon”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.