Ciocolată de casă în două culori » Bucătăria familiei mele

Ieri ne-a fost tare poftă de niște ciocolată de casă și am trimis gașca după cele necesare.ȘI bineînțeles că m-am ales cu cantități duble din fiecare .. şi cum aveam prin casă două rețete , am făcut două tipuri de ciocolată de casă: simplă, tradițională și în două culori.

Am folosit:

  • 250 gr lapte praf  Dr.Oetker
  • 250 gr zahăr
  • 1/4 ceașcă de apă
  • 100 gr unt ( la temperatura camerei)
  • 2-3 linguri de cacao
  • esență vanilie sau rom
  • puțin ulei de struguri
  • opțional: nuci, fistic, stafide sau orice altceva doriți să simțit in ciocolata dvs.

Preparare

  • Jumătate din cantitatea de lapte praf se cerne împreună cu cacao într-un vas.
  • Într-un alt vas se pune restul de lapte praf.
  • Pregătiți din timp pe masa de lucru niște folie de plastic pe care o ungeți cu puțin ulei.

  • Împărțiți şi untul în două părți egale.
  • Zahărul împreună cu apa se pun într-o crăticioară la foc mic. Nu lăsați foarte mult să fiarbă , aprox. încă 1 min. după ce a făcut spumă deasupra, nu doriți să se transforme în sirop gros.

  • Jumătate din acest sirop se toană peste laptele cu cacao şi se amestecă repede, apoi se adaugă jumătate din cantitatea de unt. Se amestecă bine de tot până când compoziţia devine omogenă .
  • Se toarnă această compoziție pe folia de plastic.Dacă este nevoie neteziți ciocolata cu o spatulă de silicon unsă cu puțin ulei, pentru a realiza o formă dreptunghiulară.

  •  Siropul rămas îl mai încălziți puțin şi îl turnați peste laptele praf rămas. Amestecați bine şi apoi adăugați unul rămas şi esența de vanilie.Din nou amestecați până compoziţia este omogenă şi apoi turnați toată compoziţia peste ciocolata întinsă deja pe folie.
  • Lăsați vreo 15-20 min să se răcească şi apoi rulați , pentru a obține un rulou.
  •  Peste ciocolata albă puteți presăra acum ce doriți.
  • Dați la frigider câteva ore sau peste noapte. Tăiați felii şi serviți . Se păstrează la frigider.
In cazul în care ciocolata albă vă iese mai moale decât cealaltă, nu vă faceți griji , se va întări în vreo 30 min. Dacă însă nu aveți răbdare veți păți ca mine care nu am așteptat sa se întărească ciocolata alba și am rulat totul prea repede și s-au amestecat culorile. Dar nu a fost nici o problemă , s-a întărit în frigider .Doar aspectul nu mai era cel propus.
Voi aștepta data viitoare.
Să aveți poftă !!!!
    Mulţumesc pentru vizită !!!!


    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.