Știți nu-i așa că se apropie cea mai frumoasă și cea mai plină de viață și de zâmbete și de bucurie ăăăă… și de zăpadă sper, de dăruire și iertare, sărbătoare din an ?? ei da AMR cateva zile …
Câtă nerăbdare, câtă foșneală și câte pregătiri…
Rareș zice ieri: „Mama, eu sunt bun și cuminte în timp ce îl ciupea pe cel mic și știu că Moș Crăciun va fi bun cu mine pentru că merit”… adică Dragă Moș Crăciun copilu’ merită !!!
Dar până intrăm în febra turtelor dulci și cozonacilor mă laud și eu cu ce pot !!!!
Ingrediente:
- 4 borcane (eu le-am folosit în loc de ramekinuri)
- 6 piersici din conservă (nu sunt fan al produselor în conservă dar am primit una cadou și a fost super-mega bună)
- 1 lingură suc de lămâie
- o pișcătură nucșoară
- 1 lingură extract de vanilie
- cât prind între 2 degete ghimbir proaspăt ras
- 3 linguri arrowroot
- 150 gr. făină de migdale
- 30-50 gr. musli
- o pișcătură sare
- 1/4 cană ulei de struguri (2 linguri unt topit)
- 3 linguri sirop de arțar
- 1/2 linguriță praf de copt
Metoda:
Se încălzește cuptorul la 180 grade C.
Într-un bol se pun : piersicile tăiate felii + sucul de lămâie + extractul de vanilie + arrowroot + nucșoara + ghimbirul. Se amestecă ușor și se pun deoparte.
În alt bol se amestecă făina de migdale + musli + sarea + praf de copt + ulei(unt) + sirop de arțar, până obțineți un aluat sfărâmicios.
Fiecare borcan se umple în mod egal cu amestec de piersici.
Peste piersici se presară aluatul obținut.
Se așează borcane într-o tavă și se dă la cuptor vreo 30 de minute până încep să facă bulbuci pe margini.
Se servesc calde cu o lingură de înghețată de vanilie deasupra presărată cu puțină nucșoară.
O daaa !!!
Să vină sărbătorile !!!
- 4 borcane (eu le-am folosit în loc de ramekinuri)
- 6 piersici din conservă
- 1 lingură suc de lămâie
- o pișcătură nucșoară
- 1 lingură extract de vanilie
- cât prind între 2 degete ghimbir proaspăt ras
- 3 linguri arrowroot
- 150gr. făină de migdale
- 30-50 gr. muesli
- o pișcătură sare
- 1/4 cană ulei de struguri (2 linguri unt topit)
- 3 linguri sirop de arțar
- 1/2 linguriță praf de copt
- Se încălzește cuptorul la 180 grade C.
- Într-un bol se pun : piersicile tăiate felii + sucul de lămâie + extractul de vanilie + arrowroot + nucșoara + ghimbirul. Se amestecă ușor și se pun deoparte.
- În alt bol se amestecă făina de migdale + musli + sarea + praf de copt + ulei(unt) + sirop de arțar, până obțineți un aluat sfărâmicios.
- Fiecare borcan se umple în mod egal cu amestec de piersici.
- Peste piersici se presară aluatul obținut.
- Se așează borcane într-o tavă și se dă la cuptor vreo 30 de minute până încep să facă bulbuci pe margini.
- Se servesc calde cu o lingură de înghețată de vanilie deasupra presărată cu puțină nucșoară.
un desert intr-adevar savuros si original 🙂
Maria multumesc…
Copilul are dreptate.. a fost cuminte :)) Fain desertul! Sper ca Mosul sa fie darnic cu voi toti, cu toata familia.. ca presimt eu ca si mami a fost cuminte 🙂
super cuminte ❤