Am folosit pentru 12 cuplettes :
aluat foitaj lăsat la temperatura camerei
2 linguri unt topit
2 lingurițe de zahăr pudră
3 mere, spălate și tăiate în felii subțiri
2 plus 1 lingurițe zahăr brun
1/2 linguriță de scorțișoară
o pișcătură de nucșoară
2 lingurițe suc de lămâie proaspăt stors
1 linguriță de coajă de lămâie
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Desfaceți aluatul pe blatul de lucru și tăiați-l cu cuțitul de pizza în pătrate. Calculați în așa fel încât să obțineți 12 bucăți. Luați o tavă de brioșe și puneți hârtii de copt sau ungeți cu unt și tapetați cu făină. Fiecare pătrat de aluat se transformă într-un coșuleț și se așează în tavă. Se pensulează cu unt topit şi se presară cu zahăr pudră fiecare coșuleț.
Combinați într-un vas restul ingredientelor : merele feliate, zahărul brun, scorțișoara, nucșoara, sucul și coaja de lămâie, păstrând 1 linguriță zahăr brun. Împărțiți merele în coșulețe și presărați deasupra cu restul de zahăr brun.
Și ca de obicei mie mi-a fost șterpelit o parte din zahărul presărat și vreo câteva felii de măr … se pare că erau foarte delicioase mânjite cu toate condimentele.
Coaceți timp de 25-30 minute sau până când aluatul se umflă și devine auriu.
Se servește cu înghețată de vanilie lângă.
Poftă mare !!!
Alte rețete asemănătoare
Muffins cu dovleac copt și măr, cream cheese cu scorțișoară și migdale
Daca are mar… fur si eu una!!! Pup dulce
are mult mar … poti sa servesti mai multe …
adorrrrrr merele coapte 😉
arata superb! Te pup draga mea! Weekend placut!
Multumesc mult !!!
Arata excelent, felicitari!
Multumesc !!!!!
Vad printre poze musafiri nepoftiti inca din etapa premergatoare :-))))
Foarte fain arata si astea!!!
Musafiru’ asta este ok…stai sa-l vezi pe cel mic, care nu sta la povesti…Pupici !!!!
Delicioaseee
Daca e mar copt e bun!!! Arata tare bine ce-ai facut aici.
Vad ca cineva se linge pe degete pe langa prajiturele! Asa ca nu ne indoim ca sunt delicioase. Ce bine ca ai ajutoare! Te imbratisez cu drag.