Azi este una din acele zile în care nu vrei altceva decât să dormi…și mai ales că a început să ningă. Și să nu cumva să credeți că este ninsoarea aceea care te face să ieși din casă și să te joci în zăpadă. Nici vorba… este o mâzgă de nedescris.
Concluzia mea : stăm în casă și coacem dovleci! sau mă rog facem ceva pentru a schimba statusul de dolce far niente general.
Ingrediente:
- un dovleac plăcintar
- 1 lingura ulei de măsline
- 1/2 linguriță semințe de chimion
- 1 ardei iute
roșu și uscat - 1.5 linguri oțet balsamic
- un pumn de nuci, puțin prăjite
- sare
- ardei iute zdrobit, după gust
- cimbrișor sau alte ierburi, după preferințe
Metoda:
- Dovleacul se taie felii și se curăță de sâmburi. Se îndepărtează coaja și taie în felii și mai mici.
- Într-o tigaie se pune uleiul la încălzit. Se adaugă chimionul și ardeiul iute întreg. Când chimionul începe să sfârâie se adaugă dovleacul și sarea.
- Se zgâlțâie tigaia până dovleacul este aproape gătit. Acum este momentul să adăugați nucile, oțetul balsamic și ardeiul iute zdrobit.
- Gătiți până când oțetul se reduce și dovleacul devine lucios.
- Adăugați cimbrișorul și serviți lângă niște pui la grătar.
- un dovleac plăcintar
- 1 lingura ulei de măsline
- 1/2 linguriță semințe de chimion
- 1 ardei iute roșu și uscat
- 1.5 linguri oțet balsamic
- un pumn de nuci, puțin prăjite
- sare
- ardei iute zdrobit, după gust
- cimbrișor sau alte ierburi, după preferințe
- Dovleacul se taie felii și se curăță de sâmburi. Se îndepărtează coaja și taie în felii și mai mici.
- Într-o tigaie se pune uleiul la încălzit. Se adaugă chimionul și ardeiul iute întreg. Când chimionul începe să sfârâie se adaugă dovleacul și sarea.
- Se zgâlțâie tigaia până dovleacul este aproape gătit. Acum este momentul să adăugați nucile, oțetul balsamic și ardeiul iute zdrobit.
- Gătiți până când oțetul se reduce și dovleacul devine lucios.
- Adăugați cimbrișorul și serviți lângă niște pui la grătar.
mmmmmm cred ca este buuun….
si mai ales, NU ESTE CARTOF….
MULTUMESC, VOI FOLOSI RETETA F DES CA GARNITURA.