Dovleac la tigaie cu nuci si chimion » Bucătăria familiei mele
Dovleac la tigaie cu nuci si chimion

Dovleac la tigaie cu nuci si chimion

1 Comment

dovleac la tigaie

Azi este una din acele zile în care nu vrei altceva decât să dormi…și mai ales că a început să ningă. Și să nu cumva să credeți că este ninsoarea aceea care te face să ieși din casă și să te joci în zăpadă. Nici vorba… este o mâzgă de nedescris.

Concluzia mea : stăm în casă și coacem dovleci! sau mă rog facem ceva pentru a schimba statusul de dolce far niente general.


Ingrediente:

  • un dovleac plăcintar
  • 1 lingura ulei de măsline
  • 1/2 linguriță semințe de chimion
  • 1  ardei iute roșu și uscat
  • 1.5 linguri oțet balsamic
  • un pumn de nuci, puțin prăjite
  • sare
  • ardei iute zdrobit, după gust
  • cimbrișor sau alte ierburi, după preferințe

ingrediente_original

 Metoda:

  1. Dovleacul se taie felii și se curăță de sâmburi. Se îndepărtează coaja și taie în felii și mai mici.
  2. Într-o tigaie se pune uleiul la încălzit. Se adaugă chimionul și ardeiul iute întreg. Când chimionul începe să sfârâie se adaugă dovleacul și sarea.
  3. Se zgâlțâie tigaia până dovleacul este aproape gătit. Acum este momentul să adăugați nucile, oțetul balsamic și ardeiul iute zdrobit.
  4. Gătiți până când oțetul se reduce și dovleacul devine lucios.
  5. Adăugați cimbrișorul și serviți lângă niște pui la grătar.

 

dovleac cu nuci si chimion  

 

 

dovleac tras la tigaie

 

Dovleac la tigaie cu nuci si chimion
Write a review
Print
Ingredients
  1. un dovleac plăcintar
  2. 1 lingura ulei de măsline
  3. 1/2 linguriță semințe de chimion
  4. 1 ardei iute roșu și uscat
  5. 1.5 linguri oțet balsamic
  6. un pumn de nuci, puțin prăjite
  7. sare
  8. ardei iute zdrobit, după gust
  9. cimbrișor sau alte ierburi, după preferințe
Instructions
  1. Dovleacul se taie felii și se curăță de sâmburi. Se îndepărtează coaja și taie în felii și mai mici.
  2. Într-o tigaie se pune uleiul la încălzit. Se adaugă chimionul și ardeiul iute întreg. Când chimionul începe să sfârâie se adaugă dovleacul și sarea.
  3. Se zgâlțâie tigaia până dovleacul este aproape gătit. Acum este momentul să adăugați nucile, oțetul balsamic și ardeiul iute zdrobit.
  4. Gătiți până când oțetul se reduce și dovleacul devine lucios.
  5. Adăugați cimbrișorul și serviți lângă niște pui la grătar.
Bucătăria familiei mele https://alexjuncu.ro/

Related Posts

Cozonac trandafir cu caramel sau ROSENKRANZ

Cozonac trandafir cu caramel sau ROSENKRANZ

  Crăciunul e aici deci să tot coacem nişte cozonac.  Caut eu reţete : mai simple şi mai rapide, mai grele, cu nucă, fără nucă. Într-un final găsesc reţeta potrivită : cozonac dar nu orice fel ci un cozonac în formă de trandafir cu zahăr caramelizat.  Reţeta originală La Gabriela, mult mai detaliată decât sunt eu capabilă să v-o povestesc. […]

Salata de orez salbatic cu dovleac copt si ceapa caramelizata

Salata de orez salbatic cu dovleac copt si ceapa caramelizata

Rețeta pentru salata din orez sălbatic amestecat cu dovleac copt și ceapa caramelizata, cu sos de pătrunjel și semințe de floarea soarelui



1 thought on “Dovleac la tigaie cu nuci si chimion”

  • mmmmmm cred ca este buuun….
    si mai ales, NU ESTE CARTOF….
    MULTUMESC, VOI FOLOSI RETETA F DES CA GARNITURA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.