Acest preparat este foarte bun pentru o masă weeknight, deoarece bucătăriţi mai puţin de trei minute și în plus este o masă ușoară, aşa că să vă reveniți după excesele de ieri.
Fettucine sau tagliatelle din dovlecei pentru o masă în 2 :
1 dovlecel mare sau 2 mai mici
2 căței de usturoi, zdrobiți
2 lingurițe de ulei de măsline
1 linguriță condiment italienesc
1/4 linguriță sare
piper negru, proaspăt râșnit
parmezan ras
nucșoară, după gust
Se taie dovleceii în panglici lungi, folosind cuțitul de curățat coji ( peeler ). În funcție de dimensiunea de dovleceilor, fiecare panglică se mai taie în câte 2-3 fâșii , astfel încât să obțineți ” fettuccine”.
Se încălzește o tigaie, la foc mediu, cu o linguriţă de ulei de măsline şi usturoiul zdrobit. Este foarte important să zdrobiți usturoiul și nu să îl tăiați, feliați etc. deoarece acesta este un mod minunat de a adăuga aromă mâncării, fără să tocați nimic. Trebuie doar să îndepărtați bucățile de usturoi înainte de servire.
Adăugați apoi dovleceii şi amestecați cu grijă. Adăugați condimentele, sarea și piperul negru după gust. Se adaugă 2 linguri de apă şi se amestecă, ocazional, aproximativ un minut sau 2, până când dovlecelul devine „al dente”.
Îl așezați frumos pe farfurie, îl acoperiți cu parmezan ras, nucșoară şi serviţi.
Fettucine din dovlecei. Să aveţi poftă !!
Pentru cei care sunt convinși că cea mai bună legumă este carnea, puteți servi dovlecelul lângă niște pui făcut pe grătar.
Tare bine arata !
Şi este și bune !!!
Ia sa vad eu daca-i pot pacali pe ai mei… :))))
ei ??? a prins ??? ori s-au prins ei ???
Numai cu papa bun si sanatos ne ademenesti zi de zi! Ai un blog minunat! Felicitari! 🙂