Carbonara cu dovlecei » Bucătăria familiei mele »
Carbonara cu dovlecei

Carbonara cu dovlecei

13 Comments

 

 

Tot ce pot să vă spun despre acest preparat e că e tare bun mai ales dacă se mănâncă cu  prieteni alături … Adică e chiar super bun … Asta am gatit eu sâmbătă seara la munte.

Și dacă v-ați făcut rost de prieteni ( voi gătiți iară ei vin cu cimbru proaspăt ) să vă spun ce aveți de făcut. Apropo, mulțumesc pentru cimbru.
 

 

Meniu pentru 4 :

Am pus mai mult de jumate dintr-o cutie de penne la fiert în apă clocotită cu sare.
Am făcut sosul de carbonara din 3 gălbenușuri, o cutie de smântână pt. gatit 32% și o mână de parmezan ras, pe care l-am pus mai încolo pe masa.
In timp ce pancetta mea se prăjea în tigaie cu puțin ulei de măsline, am spălat, curățat, scobit și tăiat în bucăți mai mari vreo 3 dovleceii mici.

 

 

 Am avut și niște usturoi verde pe care l-am aruncat în tigaie. Când pancetta mea a prins culoare am adăugat dovleceii și o mână sănătoasă de cimbru verde. Am lăsat totul la foc până dovleceii s-au înmuiat și au început să se prăjească .

 

 
 
Când pastele au fost gata le-am mutat cu paleta de spumă direct în tigaie peste dovlecei (fără să le scurg prea tare ). Și acum momentul mult așteptat: am luat tigaia de pe foc și am adăugat sosul de smântână și încă o mânuță de cimbru verde și piper proaspăt râșnit.
 
 
 
 
S-a servit fierbinte cu mult parmezan deasupra.
 
 
 
 
Așa prieteni să tot ai … Au lins până și oala…

Sursa : Jamie Oliver

 

Alte paste

Spaghete carbonara cu mazăre

 

 

Related Posts

Cheesecake cu ananas caramelizat

Cheesecake cu ananas caramelizat

       Ce pot să vă spun … e bună, e bună rău… cheesecake cu ananas și poate ar fi și mai bună cu ananas proaspăt, dar în cazul meu ananasul proaspăt a fost un eșec. Adică am cumpărat ananasul, am respectat toate indicațiile […]

blood orange Curd – în 2 variante

blood orange Curd – în 2 variante

    Am vrut să fac o cremă de prăjitură sau de tartă sau biscuiți … de fapt să nu mint am vrut să fac ceva cu gălbenușurile rămase în frigider după vreo câteva încercări eșuate de a face macarons. Să nu înțelegeți greșit … […]13 thoughts on “Carbonara cu dovlecei”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.