Mai știți că v-am spus că nu-mi prea place să frământ aluat. Nu am avut scăpare de data asta, mai ales că băleam numai cu gândul la această gustare extrem de apetisantă.
Ingrediente focaccia
500 gr. faină albă
1 plic drojdie uscată
50 ml. ulei de măsline extravirgin
1 plic de șofran
2-3 zucchini
100 gr. măsline negre
sare şi piper
apă cât cuprinde
Întâi și-ntâi facem aluatul. Luăm o cană mică cu apă și adăugăm în ea șofranul.
Într-un bol mare punem făina cernută, drojdia și adăugăm apa cu șofran, puțin câte puțin, frământând până obțineți un aluat omogen.
Cu sucitorul se întinde o foaie destul de subțire, care se pune în tava pregătită cu hârtie de copt și unsă cu ulei de măsline, se acoperă cu un șervet de bucătărie şi se lasă să crească într-un loc cald până pregătim „crusta”.
Zucchini se spală, se șterg şi se taie rondele subțiri cu un cuţit ascuțit, fără a le îndepărta coaja ( toate calitățile acestui tip de dovlecel stă în coaja lui, deci nu o aruncați ). Măslinele se taie bucăţi.
Preîncălziți cuptorul la 220 grade C, cu ventilatorul pornit.
Se unge suprafața aluatului cu ulei de măsline, se presară sare ( cristale) și se acoperă cu zucchini. Se presară măslinele apoi se asezonează cu piper, după gust.
Se dă la cuptor vreo 20 minute până când marginile devin aurii.
Se lasă focaccia să se răcească și se taie după pofta inimii .
Să mâncați cu poftă !!!!
Dacă nu sunteți fan al șofranului, acesta se poate înlocui cu cimbru și veți obține un aluat la fel de delicios.
Inspirația din Colecția „Delicii în bucătărie”.
La cat mai multe astfel de articole. Bravo! Mi s-a facut fomita hi hi
Fomita zici ??? no atunci hai la masa…
Trebuie sa fie tare bun! Arata delicios!
Super bun !!!