Omleta clasica pregătită la cuptor. Este o gustare sățioasă pentru copii, mai ales pentru copii pretențioși ( eu am parte de trei pretentiosi).
In primul rând :
6-7 oua
1 linguriță oregano
sare, piper după gust
1 lingura unt
1 ceapa mica sau ceapa verde (câteva fire)
1 ceașcă legume înghețate (am folosit Iglo -amestec grădinăresc)
1 ardei gras
șuncă sau kaiser
1/3 ceașcă cașcaval ras ( sau brânză zdrobita)
Se încălzește cuptorul la 180 grade.
Se amesteca într-un castron ouăle, sarea și piperul, o lingura de apa minerala și se bat bine.
Într-o tigaie , potrivita pentru cuptor, se topește untul la foc mediu.
Se pune la sotat ceapa și ardeiul, apoi se adauga legumele înghețate și șunca. Se sotează încă 4 minute și se adauga oregano. Se da tigaia de pe foc și se toarnă ouăle bătute. Se presară deasupra cașcavalul.
Se tine frittata la cuptor 15-20 min. pana când se întărește , iar marginile se rumenesc și se desprind ușor. Se scoate din cuptor, se lasă puțin sa se răcească , vreo 5 minute apoi se taie.
O puteţi servi cu ketchup sau sos de roşii.
Sa aveţi pofta !!!
Mulţumesc pentru vizită !!!!