Frittata » Bucătăria familiei mele
Omleta clasica pregătită la cuptor. Este o gustare sățioasă pentru copii, mai ales pentru copii pretențioși ( eu am parte de trei pretentiosi).
In primul rând :
6-7 oua
1 linguriță oregano
sare, piper după gust
1 lingura unt
1 ceapa mica sau ceapa verde (câteva fire)
1 ceașcă legume înghețate (am folosit Iglo -amestec grădinăresc)
1 ardei gras
șuncă sau kaiser
1/3 ceașcă cașcaval ras ( sau brânză zdrobita)
 
 Se încălzește cuptorul la 180 grade.
Se amesteca într-un castron ouăle, sarea și piperul, o lingura de apa minerala și se bat bine.
 
Într-o tigaie , potrivita pentru cuptor, se topește untul la foc mediu.
 
Se pune la sotat ceapa și ardeiul, apoi se adauga legumele înghețate și șunca. Se sotează încă 4 minute și se adauga oregano. Se da tigaia de pe foc și se toarnă ouăle bătute. Se presară deasupra cașcavalul.

 

Se tine frittata la cuptor 15-20 min. pana când se întărește , iar marginile se rumenesc și se desprind ușor. Se scoate din cuptor, se lasă puțin sa se răcească , vreo 5 minute apoi se taie.

O puteţi servi cu ketchup sau sos de roşii.
Sa aveţi pofta !!!
Mulţumesc pentru vizită !!!!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.