Gălbiori murați cu Pikant Fix Dulce-Acrişor » Bucătăria familiei mele
 Gălbiori murați cu Pikant Fix Dulce-Acrişor

 Gălbiori murați cu Pikant Fix Dulce-Acrişor

0 Comments  /  Jump to Recipe

 
Un borcan plin cu savoare începe cu ingrediente simple și un strop de inspirație.
Așa se pun la murat gălbiorii dulci-acrișori și aromați. Doar cu un plic de Pikant și mirodenii pentru murături daca dorești un gust mai puternic🌿✨.
Simplu, rapid și… numai bun de pus în cămară!
Și pentru că fiecare borcan din cămară merită răsplătit, intră și tu în campanie! Cumpără minim 3 produse Dr. Oetker, înscrie bonul până pe 31 octombrie pe www.droetker.ro/gelfix/2025 și poți câștiga premii de colecție, inclusiv un Fiat Grande Panda! 🚗✨
Hai să transformăm fiecare rețetă într-o poveste cu gust și surprize!
 
 Gălbiori murați - Bucataria familiei mele- www.alexjuncu.ro
 
 

🫙 Gălbiori murați cu Pikant Fix Dulce-Acrişor

 
Ingrediente
  • 2–3 kg gălbiori (curățați cu pensula, nu spălați)
  • 1 plic Pikant Fix Dulce-Acrişor (100 g)
  • 1,75 l apă
  • 0,3 l oțet 9%
  • 150 g zahăr
  • opțional (în borcan, înainte de turnarea lichidului):
    • căței de usturoi
    • amestecul meu de mirodenii pentru murături (mărar, hrean, muștar boabe, ienibahar, piper boabe, coriandru, frunze de dafin)
    • ardei iute, după gust

 


Mod de preparare

  1. Curățarea gălbiorilor
    • Îndepărtați pământul și resturile de pădure cu o pensulă moale sau un șervețel umezit.
    • Tăiați ciupercile mai mari în jumătăți sau sferturi.
  2. Opărirea
    • Fierbeți apă cu sare (1 lingură/litru).
    • Adăugați gălbiorii și opăriți 3–4 minute.
    • Scurgeți-i și lăsați-i la răcit.
  3. Prepararea saramurii
    • Într-o oală mare puneți: 1,75 l apă + 0,3 l oțet + 150 g zahăr + 1 plic Pikant Fix.
    • Fierbeți 3–5 minute.
  4. Umplerea borcanelor
    • Așezați gălbiorii opăriți în borcane sterilizate.
    • Puneți în fiecare borcan, după preferință: usturoi și/sau amestec de mirodenii (mărar, hrean, muștar boabe, ienibahar, piper, coriandru, dafin).
    • Turnați saramura clocotită până aproape de buza borcanului, lăsând 1 cm liber.

 

5. Închiderea

    • Înfiletați capacele imediat.
    • Lăsați borcanele să se răcească încet, acoperite cu un prosop gros sau o pătură.

 

 Galbiori murati - Bucataria familiei mele- www.alexjuncu.ro

6. Depozitare

      • Păstrați la loc răcoros și întunecat.
      • După deschidere, borcanul se păstrează în frigider și se consumă în max. 30 de zile.

 

 

 

This recipe has no ratings just yet.

Gălbiori murați

septembrie 9

By:

Ingredients
  • 2–3 kg gălbiori (curățați cu pensula, nu spălați)
  • 1 plic Pikant Fix Dulce-Acrişor (100 g)
  • 1,75 l apă
  • 0,3 l oțet 9%
  • 150 g zahăr
  • opțional (în borcan, înainte de turnarea lichidului):
  • căței de usturoi
  • amestecul meu de mirodenii pentru murături (mărar, hrean, muștar boabe, ienibahar, piper boabe, coriandru, frunze de dafin)
  • ardei iute, după gust
Directions
  • Step 1 Curățarea gălbiorilor: Îndepărtați pământul și resturile de pădure cu o pensulă moale sau un șervețel umezit.
  • Step 2 Tăiați ciupercile mai mari în jumătăți sau sferturi.
  • Step 3 Opărirea: Fierbeți apă cu sare (1 lingură/litru).
  • Step 4 Adăugați gălbiorii și opăriți 3–4 minute.
  • Step 5 Scurgeți-i și lăsați-i la răcit.
  • Step 6 Prepararea saramurii: Într-o oală mare puneți: 1,75 l apă + 0,3 l oțet + 150 g zahăr + 1 plic Pikant Fix.
  • Step 7 Fierbeți 3–5 minute.
  • Step 8 Umplerea borcanelor: Așezați gălbiorii opăriți în borcane sterilizate. Puneți în fiecare borcan, după preferință: usturoi și/sau amestec de mirodenii (mărar, hrean, muștar boabe, ienibahar, piper, coriandru, dafin).
  • Step 9 Turnați saramura clocotită până aproape de buza borcanului, lăsând 1 cm liber.
  • Step 10 Închiderea: Înfiletați capacele imediat.
  • Step 11 Lăsați borcanele să se răcească încet, acoperite cu un prosop gros sau o pătură.
  • Step 12 Depozitare: Păstrați la loc răcoros și întunecat.
  • Step 13 După deschidere, borcanul se păstrează în frigider și se consumă în max. 30 de zile.

Alte rețete de ciuperci murate Ciuperci rustice

 

 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Alexandra Juncu / Bucataria familiei mele (@alexjuncu.ro)

 


Related Posts

Ciuperci rustice

Ciuperci rustice

Ciuperci rustice Ciupercile astea am fost convinsă că nu vor avea succes… adică sa nu mă intelegeti greșit : rețeta este minunată adaptată după Jamie, dar ai mei sunt tare fițoși și parcă era prea mult ulei și oțetul care trebuia fiert și ochii mei […]

Ciuperci la ceaun cu mamaliga sau Polenta cu Porcini si Chanterelle

Ciuperci la ceaun cu mamaliga sau Polenta cu Porcini si Chanterelle

        Și dacă tot s-a deschis sezonul de cules ciuperci să vă arăt cu ce ne-am ales în weekend: o grămadă de hribi și gălbiori. O parte i-am pus pe grătar, alta pe iarnă și cu cea mai rămas am trântit o […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.