Un borcan plin cu savoare începe cu ingrediente simple și un strop de inspirație.
Așa se pun la murat gălbiorii dulci-acrișori și aromați. Doar cu un plic de Pikant și mirodenii pentru murături daca dorești un gust mai puternic🌿✨.
Simplu, rapid și… numai bun de pus în cămară!
Și pentru că fiecare borcan din cămară merită răsplătit, intră și tu în campanie! Cumpără minim 3 produse Dr. Oetker, înscrie bonul până pe 31 octombrie pe www.droetker.ro/gelfix/2025 și poți câștiga premii de colecție, inclusiv un Fiat Grande Panda! 🚗✨
Hai să transformăm fiecare rețetă într-o poveste cu gust și surprize!
🫙 Gălbiori murați cu Pikant Fix Dulce-Acrişor
Ingrediente
- 2–3 kg gălbiori (curățați cu pensula, nu spălați)
- 1 plic Pikant Fix Dulce-Acrişor (100 g)
- 1,75 l apă
- 0,3 l oțet 9%
- 150 g zahăr
- opțional (în borcan, înainte de turnarea lichidului):
- căței de usturoi
- amestecul meu de mirodenii pentru murături (mărar, hrean, muștar boabe, ienibahar, piper boabe, coriandru, frunze de dafin)
- ardei iute, după gust
Mod de preparare
- Curățarea gălbiorilor
- Îndepărtați pământul și resturile de pădure cu o pensulă moale sau un șervețel umezit.
- Tăiați ciupercile mai mari în jumătăți sau sferturi.
- Opărirea
- Fierbeți apă cu sare (1 lingură/litru).
- Adăugați gălbiorii și opăriți 3–4 minute.
- Scurgeți-i și lăsați-i la răcit.
- Prepararea saramurii
- Într-o oală mare puneți: 1,75 l apă + 0,3 l oțet + 150 g zahăr + 1 plic Pikant Fix.
- Fierbeți 3–5 minute.
- Umplerea borcanelor
- Așezați gălbiorii opăriți în borcane sterilizate.
- Puneți în fiecare borcan, după preferință: usturoi și/sau amestec de mirodenii (mărar, hrean, muștar boabe, ienibahar, piper, coriandru, dafin).
- Turnați saramura clocotită până aproape de buza borcanului, lăsând 1 cm liber.
5. Închiderea
-
- Înfiletați capacele imediat.
- Lăsați borcanele să se răcească încet, acoperite cu un prosop gros sau o pătură.
6. Depozitare
-
-
- Păstrați la loc răcoros și întunecat.
- După deschidere, borcanul se păstrează în frigider și se consumă în max. 30 de zile.
-
Gălbiori murați
septembrie 9
Ingredients
- 2–3 kg gălbiori (curățați cu pensula, nu spălați)
- 1 plic Pikant Fix Dulce-Acrişor (100 g)
- 1,75 l apă
- 0,3 l oțet 9%
- 150 g zahăr
- opțional (în borcan, înainte de turnarea lichidului):
- căței de usturoi
- amestecul meu de mirodenii pentru murături (mărar, hrean, muștar boabe, ienibahar, piper boabe, coriandru, frunze de dafin)
- ardei iute, după gust
Directions
- Step 1 Curățarea gălbiorilor: Îndepărtați pământul și resturile de pădure cu o pensulă moale sau un șervețel umezit.
- Step 2 Tăiați ciupercile mai mari în jumătăți sau sferturi.
- Step 3 Opărirea: Fierbeți apă cu sare (1 lingură/litru).
- Step 4 Adăugați gălbiorii și opăriți 3–4 minute.
- Step 5 Scurgeți-i și lăsați-i la răcit.
- Step 6 Prepararea saramurii: Într-o oală mare puneți: 1,75 l apă + 0,3 l oțet + 150 g zahăr + 1 plic Pikant Fix.
- Step 7 Fierbeți 3–5 minute.
- Step 8 Umplerea borcanelor: Așezați gălbiorii opăriți în borcane sterilizate. Puneți în fiecare borcan, după preferință: usturoi și/sau amestec de mirodenii (mărar, hrean, muștar boabe, ienibahar, piper, coriandru, dafin).
- Step 9 Turnați saramura clocotită până aproape de buza borcanului, lăsând 1 cm liber.
- Step 10 Închiderea: Înfiletați capacele imediat.
- Step 11 Lăsați borcanele să se răcească încet, acoperite cu un prosop gros sau o pătură.
- Step 12 Depozitare: Păstrați la loc răcoros și întunecat.
- Step 13 După deschidere, borcanul se păstrează în frigider și se consumă în max. 30 de zile.
Alte rețete de ciuperci murate Ciuperci rustice
View this post on Instagram