Gem de roșii

Gem de roșii

0 Comments  /  Jump to Recipe

Dulceața de rosii- Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

Ai prea multe roșii în grădină și nu mai ști ce să faci cu ele? sau poate îți dorești o experiență unică ca aceea a unui cracker cu brânză și gem? Pfuai și ce bine merge cu carnea la grătar!!

Ceea  ce vreau să spun de fapt este că am găsit o minunată rețetă de gem de roșii și de atunci mă tot laud cu ea. Unde folosesc eu gemul de roșii? Ei bine la burgeri în loc de ketchup, în sandwichuri, merge foarte bine cu miel și chiar cu somon, ca să nu mai povestim cât de bine acompaniază brânzeturile moi și pâinea prăjită. Este exact ce ai nevoie ! 

Gem de roșii- Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro


Ingrediente pentru 2 borcane de gem de roșii

1 kg roșii

80 gr. zahăr brun

2 linguri oțet din cidru de mere

1 bucată ghimbir (curățat și ras aprox. 1 lingură)

1 linguriță sare

1/4 linguriță paprika afumată

1/4 linguriță fulgi de ardei rosu

opțional 1/2 linguriță chimion măcinat


Tai roșiile bucăți și îndepărtezi sâmbureii. Ideal este să folosești roșii roma sau roșii prunișoare deoarece sunt mai cărnoase. 

Într-un vas cu fundul dublu sau un dutch oven adaugi roșiile, zahărul, oțetul, ghimbirul ras, sarea, paprika afumată și fulgii de ardei. 

Gem de Roșii- Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

Cât durează să faci gem de roșii?

Aduci la fierbere, reduci la foc mediu și lași să fiarbă vreo 2 ore. Amesteci din când în când cu o spatulă de cauciuc până ajunge la consistența dorită. 

Ideal e ca atunci când treci spatula pe fundul vasului să rămână urma. Guști și potrivești aromele. Poate mai trebuie puțină sare sau poate zahăr. E o chestie de preferințe.

Dulceață de Roșii- Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

Împarți cantitatea în borcănașe, pui capac și dai la frigider. 

Dulceață de Roșii- Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

Acest gem ține în frigider până la 2 săptămâni. NU este un gem de cămară.

Dulceață de Roșii- Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

This recipe has no ratings just yet.

Gem de roșii

octombrie 7
: easy

By:

Ingredients
  • 1 kg roșii
  • 80 gr. zahăr brun
  • 2 linguri oțet din cidru de mere
  • 1 bucată ghimbir (curățat și ras aprox. 1 lingură)
  • 1 linguriță sare
  • 1/4 linguriță paprika afumată
  • 1/4 linguriță fulgi de ardei rosu
  • opțional 1/2 linguriță chimion măcinat
Directions
  • Step 1 Tai roșiile bucăți și îndepărtezi sâmbureii. Ideal este să folosești roșii roma sau roșii prunișoare deoarece sunt mai cărnoase.
  • Step 2 Într-un vas cu fundul dublu sau un dutch oven adaugi roșiile, zahărul, oțetul, ghimbirul ras, sarea, paprika afumată și fulgii de ardei.
  • Step 3 Aduci la fierbere, reduci la foc mediu și lași să fiarbă vreo 2 ore. Amesteci din când în când cu o spatulă de cauciuc până ajunge la consistența dorită. Ideal e ca atunci când treci spatula pe fundul vasului să rămână urma.
  • Step 4 Guști și potrivești aromele. Poate mai trebuie puțină sare sau poate zahăr. E o chestie de preferințe.
  • Step 5 Împarți cantitatea în borcănașe, pui capac și dai la frigider. Acest gem ține în frigider până la 2 săptămâni. NU este un gem de cămară.

Related Posts

Spaghetti alla puttanesca

Spaghetti alla puttanesca

  Spaghetti alla puttanesca. Paste… și roșii… mmmm o rețetă care nu poate da greș !!! Acu vreo câteva zile vă spuneam că există roșii cât unghia… și cât sunt de bune și de dulci.. Să știți voi că eu chiar nu am glumit 🙂 […]

Cea mai … salată de roșii

Cea mai … salată de roșii

    Atât de simplă acestă salată încât iți vine să râzi … Dar este incredibilă,  merită să o încercați …  Omul meu nu prea se dă în vânt după roșii dar reacția de pe fața lui a fost priceless. Noi am servit această salată […]



Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.