Flatbread cu smochine

Flatbread cu smochine

0 Comments  /  Jump to Recipe

Flatbread cu smochine - Bucătăria familiei mele -www.alexjuncu.ro

 

Flatbread face toată lumea. Mexicanii le numesc tortillas iar indienii chapatis sau naan ( la Half Baked Harvest găsiți o rețetă foarte faină). Eu am găsit la magazin la noi așa că le-am pus gând rău.

Sunt minunate servite moi, umplute cu salată sau falafel, sunt bune și prăjite până devin crocante și apoi servite cu sosuri, supe sau tocane.


Ingrediente flatbread cu ceapă caramelizata, smochine și feta

3 cepe dulci

unt

flatbread ( din comerț sau homemade) sau naan

brânză feta

rucola proaspătă ( eu am folosit salată )

3-4 smochine proaspete

ulei de măsline și sare 

cremă de oțet balsamic

smochine - Bucătăria familiei mele -www.alexjuncu.ro

 

Cum fac Flatbread cu smochine?

Taie felii smochinele.

Toacă ceapa în felii subțiri. 

Topește unt într-o tigaie la foc mediu. Ideală este o tigaie de fontă.

Adăugă ceapa și amestecă la fiecare 5 minute. Dacă vezi că se arde dă focul mai încet. In 10-15 minute ceapa va începe să se înmoaie și să își schimbe culoarea. In 40-45 de minute va fi foarte caramelizată și va avea o culoare de caramel. Acum asezonează cu sare, după gust. Îndepărtează de pe foc și pune deoparte.

Încălzește cuptorul la 180 grade. Folosește hârtie de copt. 

Împarte ceapa caramelizată între feliile de flatbread. Presară deasupra brânza feta.

Tarta cu ceapa caramelizata -Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

Dă la cuptor pentru 7-10 minute. Îndepărtează din cuptor și lasă să se răcească puțin.

Într-un bol amestecă rucola cu puțin ulei de măsline și sare, după gust.

Pe fiecare felie de flatbread adaugă rucola, felii de smochine și mai multă feta. 

Tarta cu ceapa caramelizata -Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

Scoate pe un platou.

Flatbread cu ceapa caramelizata -Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

Stropește cu cremă de oțet balsamic sau miere, chiar înainte de servire.

Flatbread cu ceapa caramelizata si smochine -Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Perfection.

 

This recipe has no ratings just yet.

Flatbread cu ceapă caramelizată și smochine

noiembrie 8

By:

Ingredients
  • 3 cepe dulci
  • unt
  • flatbread ( din comerț sau homemade) sau naan
  • brânză feta
  • rucola proaspătă
  • 3-4 smochine proaspete
  • ulei de măsline și sare
  • crema de oțet balsamic
Directions
  • Step 1 Taie felii smochinele.
  • Step 2 Taie ceapa în felii subțiri. Topește unt într-o tigaie la foc mediu. Ideala este o tigaie de fontă. Adăuga ceapa și amestecă la fiecare 5 minute. Dacă vezi că se arde dă focul mai încet. In 10-15 minute ceapa va începe să se înmoaie și să își schimbe culoarea. In 40-45 de minute va fi foarte caramelizată și va avea o culoare de caramel. Acum asezonează cu sare, după gust. Îndepărtează de pe foc și pune deoparte.
  • Step 3 Încălzește cuptorul la 180 grade. Folosește hârtie de copt.
  • Step 4 Împarte ceapa caramelizată între feliile de flatbread. Presară deasupra brânza feta.
  • Step 5 Da la cuptor pentru 7-10 minute. Îndepărtează din cuptor și lasă să se răcească putin.
  • Step 6 Într-un bol amestecă rucola cu puțin ulei de măsline și sare, după gust.
  • Step 7 Pe fiecare felie de flatbread adaugă rucola, felii de smochine și mai multă feta.
  • Step 8 Stropește cu cremă de oțet balsamic sau miere, chiar înainte de servire.

 

Alte rețete cu smochine.

 

 


Related Posts

Mini tarte cu smochine proaspete și cremă frangipane

Mini tarte cu smochine proaspete și cremă frangipane

Rețetă mini tarte cu smochine și crema frangipane. Rețeta aluat fraged pentru tarte. Crema de migdale fragipane

Sandwich cu smochine, prosciutto si crema de gorgonzola

Sandwich cu smochine, prosciutto si crema de gorgonzola

Sandwich cu smochine. Acest sandwich este ceva de poveste. Îl repetăm de câte ori avem ocazia. Adică atunci când găsim smochine. În general le iau de la magazin, iar toamna este anotimpul în care le găsești și pe cele românești, dacă ai o sursă – dacă […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.